Аваст! Уклањање софтвера за рансомваре уклања Симплелоцкер са вашег Андроид уређаја

Раније овог месеца, реч рамсомваре постала је врућа тема у домену Андроид-а када је смртоносна претња по имену Симплелоцкер оставила различите уређаје да не функционишу. Програм, који је изгледао као тројанац, могао је аутоматски да шифрује фотографије, видео записе, документе итд. ускладиштене на уређају и захтева откуп за њихово поновно дешифровање. Жртве Симплоцкер-а, или било које такве будуће претње, радо би откриле да сада могу да поврате датотеке без плаћања сајбер криминалаца захваљујући Аваст-овом најновијем безбедносном алату под називом аваст! Уклањање рансомваре-а у Гоогле Плаи продавници. Бесплатна апликација не само да ће за вас уклонити рансомваре тројан, већ ће и откључати шифроване датотеке на зараженом уређају.

Безбедност је одувек била све забрињавајуће питање међу корисницима Андроид-а, јер је мобилни оперативни систем у власништву Гоогле-а рањивији на хакере и вирусе од Аппле-овог иОС-а или Мицрософт-ове Виндовс Пхоне платформе. Ово је углавном због природе отвореног кода Андроид-а који помаже хакерима да боље разумеју његову основну архитектуру и изворни код.

Уз то, популарни произвођачи антивирусних програма креирали су различите антивирусне апликације, али ниједна од њих није понудила начин да се корисницима омогући да се отарасе рансомваре-а као што је Симплелоцкер. То се мења са Авастовим новим алатом за уклањање рансомваре-а, јер ће апликација аутоматски и слободно враћати податке корисника, а да они не плате ни новчића.

Да бисте инсталирали Аваст Рансомваре алат на заражени уређај, мораћете да посетите његову везу до Гоогле Плаи продавнице преко веба пошто Симплелоцкер користи искачуће обавештење да спречи приступ корисника. Поред тога, мораћете да користите исти Гоогле налог који је повезан са вашим Андроид уређајем. Једном када кликнете на инсталирај, апликација ће се аутоматски инсталирати на ваш мобилни уређај, након чега ће уследити најава на траци са обавештењима одакле можете да је отворите једноставним додиром.

  9 најбољих компас апликација за Андроид

Једном када се покрене, Рансомваре Ремовал темељно скенира ваш уређај тражећи заражене области и проверава сваку апликацију и датотеке да види шта би могло да узрокује проблем. Тест скенирања може трајати мало дуже ако имате гомилу података и инсталиране апликације. Двостепени процес прво тражи кривца тако што се помно прегледају све апликације на вашем телефону. Када се то уради, он такође скенира све датотеке мало по мало.

Авастова алатка за уклањање рансомвера је само за једнократну употребу за превенцију и трајнију заштиту од Симплелоцкер-а. Ако ваш мобилни уређај није био под утицајем рансомваре-а, Аваст такође препоручује бесплатну апликацију под називом „Мобиле Сецурити & Антивирус“ након теста скенирања да би заштитио ваш уређај од будућих претњи. Када завршите тест скенирања, такође ћете морати да деинсталирате апликацију тако што ћете додирнути њено дугме на дну.

Инсталирај аваст! Уклањање рансомваре-а из Плаи продавнице