Ако користите СМС 2ФА на Фацебоок-у, ваш број телефона се може претраживати

Видите, волимо 2ФА (двофакторску аутентификацију) и желимо да је сви користе. Али 2ФА заснована на СМС-у није најбољи избор, а сада је још гора на Фејсбуку јер када је једном омогућена, омогућава људима да вас пронађу помоћу вашег броја телефона.

Некада је свако могао скочити на Фацебоок и претражити број телефона да пронађе ко су одређени људи. Да имате свој број телефона на свом Фацебоок налогу, појавили бисте се са том претрагом. Али још у априлу прошле године, ова функција је уклоњена у настојању да приватни подаци остану приватни (иако очигледно претраживање бројева телефона и даље функционише у Месинџеру).

Али сада је откривено да ако користите свој број телефона за 2ФА засновану на СМС-у, Фацебоок користи ово да помогне људима да вас пронађу. Док је функција претраживања телефонског броја и даље онемогућена, ако сте у нечијим контактима на његовом телефону и отпремите ту листу, појавићете се као потенцијална веза. Гросс.

Искрено, то је срање. Ако је једини разлог зашто дате Фацебоок-у свој број телефона да повећате сигурност вашег налога, а он се заузврат користи да искористи више информација о контакту, онда је то велики проблем—који не би постојао да Фацебоок није тако проклет сеновити са вашим подацима. Прилично је одвратно.

Да би се повредила увреда, не постоји ни начин да се одустане од овога. Можете помоћи да га ограничите тако што ћете отићи на Фацебоок подешавања > Приватност и подесити опцију „ко може да вас потражи помоћу броја телефона који сте навели“ на „Пријатељи“, што је најприватнија доступна опција. То је у најбољем случају фластер.

  Како се повезати на ВиФи мрежу користећи ВПС на Андроиду

У супротном, остаје вам неколико избора: можете да деактивирате свој Фацебоок налог, што многи људи једноставно нису вољни да ураде; могли бисте престати да користите 2ФА, што ми уопште не препоручујемо; или можете користити други облик 2ФА. Ако не желите да онемогућите свој налог, онда је друга опција далеко најбоља. Имајте на уму, међутим, да је штета вероватно учињена — ваш телефонски број је сачуван. Ово можда неће ништа променити. Ипак, прелазак на бољи безбедносни метод који не укључује ваш број телефона никада није лоша идеја.

Постоји много апликација за аутентификацију, али ми смо велики обожаватељи Аутхи-ја. Користи исти познати систем заснован на коду који сте навикли да користите са аутентификацијом заснованом на СМС-у, али уместо да добијете текстуалну поруку са својим кодом, само покренете Аутхи апликацију и извучете код одатле. Имамо одличан водич који ће вам помоћи да почнете да користите Аутхи ако га први пут користите.

Да бисте подесили свој Фацебоок налог са Аутхи, скочите на подешавања ФБ-а, затим на Сигурност и Пријава. (На мобилном уређају ово можете пронаћи под Подешавања и приватност > Подешавања.)

Одатле, померите се надоле до одељка Двофакторска аутентикација и кликните на дугме Уреди у одељку „Користи двофакторну аутентификацију“.

Одатле можете да подесите апликацију за аутентификацију (или још боље, користите безбедносни кључ).

И то је то. Ваш налог је још безбеднији него раније, а Фацебоок неће користити ваш број телефона ни за шта што не желите.

преко ТецхЦрунцх