Аутоматски искључите монитор/дисплеј када закључате Виндовс

Виндовс вам омогућава да поставите временско ограничење колико дуго ваш екран треба да остане „укључен“ чак и ако сте били неактивни. Овом подешавању се може приступити из опција плана напајања под „Искључи екран“. Екран, заједно са другим опцијама за уштеду енергије, попут затамњивања екрана или стављања Виндовс-а у режим мировања, везан је временским окидачем и зависи од тога да ли је корисник неактиван. МповерСавер је мали Виндовс услужни програм који ће одмах искључити ваш екран или спољни монитор ако закључате екран. Такође вам омогућава да поставите распоред када би систем требало да се искључи, поново покрене, пређе у стање приправности или хибернације.

МповерСавер је преносиви услужни програм, тј. није потребна инсталација. Једноставно га преузмите и покрените. Појавиће се на траци задатака и радити нечујно у позадини. Закључајте екран и екран ће се одмах искључити. Да бисте поново укључили екран или монитор, померите миш или курсор преко тачпеда.

МповерСавер се може подесити да се покреће аутоматски када покренете Виндовс. Такође се може користити за заказивање мировања система преко његових подешавања. Да бисте приступили подешавањима апликације, кликните десним тастером миша на икону апликације и изаберите „Врати“ из контекстног менија.

Подешавања су подељена на две картице; Генерал и унапред. Општа подешавања вам омогућавају да подесите тајмер када би Виндовс требало да се закључа и екран треба да пређе у стање мировања, као и тајмер када треба да се искључи монитор након неактивности.

Напредна подешавања вам омогућавају да подесите време и датум када систем треба да се стави у стање мировања, мировања, поновног покретања или искључивања. Прилично је корисно ако имате навику да оставите систем да ради или на дуже временске периоде и желите да га поново покренете или искључите ако ради предуго.

  Како да поправите ВЛЦ грешку Либвлц.длл недостаје у оперативном систему Виндовс 10

МповерСавер је једноставан услужни програм, али има доста корисних функција за управљање напајањем које су добро повезане са екраном вашег система.

Преузмите МповерСавер за Виндовс