Аутоматски онемогућите непоуздане додатке у Фирефок-у


Када инсталирате Виндовс апликације, треба да водите рачуна о томе на шта пристајете када их инсталирате. Све више и више апликација сада покушава да увуче додатне ствари као што је трака са алаткама или проширење које се може инсталирати у ваш подразумевани прегледач (или сваки појединачни прегледач који сте инсталирали на вашем систему), што доводи до тога да се прегледач понаша неуредно. Додатне ствари или мењају подразумевани претраживач, убризгавају огласе, па чак могу да манипулишу резултатима претраге. Цхроме се бави тиме тако што вас упозорава када проширење покушава да изврши промене у подешавањима вашег прегледача и пита вас да ли желите да дозволите проширењу да то уради. Фајерфокс је у процесу представљања нечег сличног. Од верзије Фирефок-а 40, можете да проверите да ли је инсталирани додатак ‘непотписан’ и са додатком Унтрустед Адд-он Свитцхер за Фирефок, можете омогућити/онемогућити све непотписане екстензије једним кликом.

Инсталирајте Унтрустед Адд-он Свитцхер и он ће додати златну икону додатка на адресну траку. Кликните на њега да бисте онемогућили све непотписане додатке. Икона додатка ће се променити у златну икону додатка са црвеним крстом на њој. Да би неки додаци били онемогућени, можда ћете морати поново да покренете Фирефок.

Непотписани додатак ће потицати изван тржишта Фирефок додатака. Сви додаци које хостује Фирефок су креирани и потписани од стране регистрованих програмера и Фирефок их прегледа како би се уверио да су безбедни. Од верзије 40, претраживач сада прави разлику између потписаних и непотписаних додатака на страници абоут:аддонс. Са верзијом 43, сви непотписани додаци ће подразумевано бити онемогућени, али док се не појави, можете да користите преклопник непоузданих додатака да бисте променили њихово активно стање.

  Како открити ТикТок Виев Бот

Инсталирајте непоуздани преклопник додатака за Фирефок