ВакеУп се аутоматски укључује на екран када подигнете свој уређај

Ваш паметни телефон лежи на вашем столу, ви га подигнете и екран се аутоматски буди. Ниси ништа притиснуо – то само зна. Магиц? Или је можда ванземаљска раса заменила ваш телефон неким међузвезданим справама. Ко зна. Али све ове глупости на страну, бесплатна мала апликација под називом ВакеУп ће сада омогућити вашем Андроид уређају да се сам укључи без притискања било каквог дугмета за напајање или почетну страницу. Апликација користи уграђени сензор нагиба вашег Андроид-а да га аутоматски пробуди када га одаберете и нагнете према лицу.

ВакеУп је развио члан КСДА-Девелоперс цб56 и може се бесплатно преузети на Гоогле Плаи-у (доступна је и Премиум верзија која наводно нуди додатне функције). Али чак и бесплатна варијанта има много прилагођавања. Када се покрене по први пут, прво га морате активирати са екрана администратора уређаја. Да бисте то урадили, једноставно тапните на „Активирај администратора уређаја“, а затим на дугме за активирање на следећем екрану и бићете спремни.

Враћајући се на то како апликација функционише, она то постиже праћењем сензора нагиба вашег телефона и покреће команду за буђење након што осети промене између његовог хоризонталног и вертикалног положаја. Ово заузврат аутоматски укључује екран, омогућавајући вам да одмах видите важна обавештења.

Када се омогући, постоје два начина да користите ВакеУп на свом уређају. Први је да ручно покренете праћење једноставним постављањем виџета на почетни екран. Затим можете да додирнете ову икону да бисте искључили свој уређај. Следећи пут када га подигнете, апликација ће аутоматски укључити екран уместо вас.

  Користите предњу и задњу камеру за снимање видео записа у видеу на вашем иПхоне-у

Али они који воле да су њихове ствари мало аутоматизоване, можете омогућити аутоматско праћење које апликацију држи у сталном стању надгледања. Ипак, будите опрезни, јер то може бити више оптерећено за век трајања батерије вашег телефона.

На срећу, ВакеУп вам омогућава да конфигуришете много различитих подешавања. На пример, можете да одредите осетљивост на нагињање и/или временски период како вам одговара, након чега ће апликација престати да надгледа кретање уређаја. Штавише, апликација вам омогућава да укључите хаптичке повратне информације када пробудите телефон. Ова функција се такође може укључити и искључити у подешавањима.

Главни недостатак ВакеУп-а је што ће брже испразнити батерију вашег телефона јер стално ради у позадини. Али ако можете да живите са тим, апликација је вредна покушаја.

Инсталирајте ВакеУп из Плаи продавнице