Ви-Фи камере раде више од снимања видеа

Главна сврха Ви-Фи камера је снимање видео записа, али то није једина ствар коју могу да ураде. Модерне Ви-Фи камере су софистицирани комади хардвера и могу учинити много више од једноставног снимања видео записа.

То такође значи да ако сте на тржишту за Ви-Фи камеру, постоји много више функција које ћете желети да знате о одређеном моделу осим његовог квалитета видеа. Ево функција које неке Ви-Фи камере имају осим само снимања видео записа.

Двосмерни разговор

Скоро свака Ви-Фи камера ових дана долази са уграђеним микрофоном и звучником тако да можете да користите свој паметни телефон и своју Ви-Фи камеру као својеврсне воки-токије.

Пратећа апликација на вашем телефону вам омогућава да притиснете дугме и почнете да причате преко камере, а особа са друге стране може да одговори помоћу микрофона на самој камери. Ово је посебно корисно на видео звонима на којима можете разговарати са особом која вам је дошла на врата (уместо да отварате и отварате врата), посебно ако је то неко за кога нисте сасвим сигурни.

Наравно, ако овај интерфон није функција коју ћете користити, обично постоји поставка која вам омогућава да искључите микрофон и звучник на камери, али то обично такође спречава видео снимке да снимају звук.

Препознавање лица

Већина—ако не и све—Ви-Фи камере могу да детектују кретање, а неке то чине мало даље да би разликовале људе, кућне љубимце и друге објекте. Али неколико Ви-Фи камера може да изврши препознавање лица.

  Како повратити изгубљене датотеке са било ког уређаја: Вондерсхаре Дата Рецовери [Review]

Односно, ове камере не само да могу да открију да је одређени објекат особа, већ вам могу рећи ко је та особа, да ли је то ваш комшија или поштар, или неко други.

Нема много Ви-Фи камера нуде ову врсту технологије, међутим, ваше могућности су ограничене ако тражите Ви-Фи камеру која посебно долази са препознавањем лица. Исто важи и за видео звона на вратима (Нест Хелло то нуди), а то је један производ који би имао највише користи од препознавања лица.

Гласовни асистент

Ова је још ређа карактеристика, али постоји. Конкретно, Нест Цам ИК такође може дупло као Гоогле Хоме Мини, омогућавајући вам да изговарате гласовне команде директно у камеру. Дакле, ако сте желели Нест Цам и Гоогле Хоме, можете убити две муве једним ударцем.

То је једина широко доступна Ви-Фи камера за коју знамо да има уграђен гласовни асистент, али добра вест је да можете купити засебну Гоогле Хоме Мини или Амазон Ецхо Дот за прилично јефтино. Дакле, уграђени гласовни асистент није велика ствар, али је свакако добар начин.

Алармни систем

Још једна помало ретка карактеристика за Ви-Фи камеру је уграђени аларм који може да се огласи ако камера детектује било какву врсту покрета.

Тхе Арло Про систем је добар пример. Иако сама камера нема хардвер за сирену, чвориште које је укључено обавља све то тешко подизање. Тхе Цанари је још један пример, а сирена је уграђена у камеру, иако је цела поставка нешто већа од већине других Ви-Фи камера.

  Да ли је то најбољи алат за виртуелну сарадњу?

Како се многе Ви-Фи камере користе у безбедносне сврхе, оваква функција има смисла. Надамо се да ће више компанија додати ову врсту функционалности будућим Ви-Фи камерама.