вХоме додаје тачније дугме виртуелне куће на иОС [Jailbreak]

Дугме Хоме на мом иПхоне-у је имало кратак век трајања и нисам могао да га поправим одмах након што је престао да ради. Неко време сам покушавао да га ‘олакшам’ и молио сам се да се само поправи (да, заиста сам то урадио) и почео сам да тражим начин да то заобиђем. Тада сам пронашао функцију АссистивеТоуцх, користио је неколико дана и одмах схватио да морам да средим право дугме. АссистивеТоуцх јесте попунио празнину, а затим и неке, али је био превише претрпан и изнад свега, није ми дозволио ни да поново покренем свој уређај и није успео када сам покушао да поново калибрирам дугме Хоме. Зато волим вХоме, бесплатно подешавање Цидиа-е доступно у БигБосс спремишту које емулира дугме Хоме на вашем телефону онако како би требало.

Као и АссистивеТоуцх, вХоме додаје виртуелно дугме Почетна на ваш екран. За разлику од изворне опције, ово дугме се не проширује да би приказало читав низ других опција које нису повезане са дугметом Почетна. вХоме препознаје један, двоструки и троструки додир. Такође прецизно детектује дуге и кратке притиске. Штавише, можете га користити да поново покренете свој уређај, па чак и да направите снимак екрана.

Подешавање додаје једноставну таблу са подешавањима у апликацији Подешавања која вам омогућава да је искључите (подразумевано је омогућена) и управљате непрозирношћу дугмета. За разлику од подразумеваног дугмета које аутоматски бледи када се не користи, видљивост вХоме-а је конзистентна. Дугме се лако може преместити на било који део екрана, док вам АссистивеТоуцх омогућава само да причврстите виртуелно дугме за почетни екран са стране екрана, осим ако није на путу елементу корисничког интерфејса.

  25 најбољих иОС апликација и савета у 2016

Сада за недостатке подешавања; искрено постоји само један. Дугме није свесно контекста и ако отворите рецимо апликацију Поруке и почнете да куцате, дугме се неће померити ако је изнад тастатуре. Постоји велика шанса да ћете га случајно куцнути пре него што схватите да је требало да га померите на другу позицију на екрану. Подешавање је прилично ново, тако да се увек можемо надати да ће га надоградња учинити бољим. У најмању руку, требало би да буде свестан контекста за подразумеване апликације, али бих више волео да опонаша интелигенцију подразумеваног дугмета АссистивеТоуцх које зна да не би требало да омета меније, опције и дугмад у игрици. Ако је ваше дугме Хоме заиста неисправно, увек можете да држите вХоме у близини и онемогућено док вам не затреба да поново покренете уређај итд. и наставите да користите АссистивеТоуцх.