Где су администраторске алатке за Оффице 365?

За већину људи, Мицрософт Оффице 365 је гомила апликација као што су Оутлоок, Ворд, Екцел, итд. Али ако имате сопствени домен, такође можете да управљате својим корисницима, групама, смерницама и још много тога. Хајде да погледамо.

Покрили смо све апликације које долазе са Оффице 365, али то је много више од скупа дискретних апликација за продуктивност. То је такође систем управљања предузећем који садржи све врсте алата као што су Азуре Ацтиве Дирецтори, извештаји о коришћењу и читав низ безбедносних алата о којима већина људи не зна ништа. Ови алати живе у Центру за администрацију, који ће (за већину корисника) бити доступан ако имате домен (нпр. АцмеРоцкетс.цом) и Мицрософт обезбеди е-пошту за тај домен (нпр. [email protected]цом).

За личне кориснике, најчешћи начин на који се то дешава је ако купите домен од регистратора/домаћина као што је ГоДадди или 1&1 и као део пакета нуде е-пошту хостовану у систему Оффице 365.

Мораћете да се пријавите на Оффице 365 налог који садржи вашу хостовану е-пошту да бисте видели опцију Администратор. Страницу за пријаву понекад може бити мало тешко пронаћи јер се често налази на сајту домаћина вашег домена, а не на главној Мицрософт локацији. Ако покушате да се пријавите на Оффице.цом, обично је довољно паметно да зна где је ваш домен регистрован и да вас преусмери на исправну страницу за пријаву. Али ако не можете да га пронађете, контактирајте свог домаћина домена и они ће вам помоћи.

Када се пријавите, моћи ћете да видите опцију Администратор на листи апликација на главној Оффице 365 страници, као и у покретачу апликација доступном са девет тачака.

  Палета боја за дизајн материјала предлаже боје за вашу апликацију [Android]

Кликните на апликацију Админ и бићете одведени у Админ центар, где можете видети мени са опцијама на левој страни.

Они садрже алате за администрацију вашег домена. Одређене области имају своје засебне конзоле, које можете пронаћи проширивањем чвора „Администраторски центри“.

Сваки од ових центара администрације отвара нови опсег опција, као што је Центар за безбедност и усклађеност.

У зависности од тога шта вас занима, Админ центар може да вас заокупи месецима. Азуре Ацтиве Дирецтори, на пример, садржи десетине опција, од којих би за многе требале недеље да науче и разумеју саме, због чега је Азуре/О365 администрација само по себи посао у многим организацијама. Пошто је Админ центар толико огроман, у овом тренутку нећемо много даље да улазимо у њега, али у наредним недељама показаћемо вам неке од кључних функција и шта можете да урадите са њима.