Где је најбоље место за паметни звучник у соби?

Гоогле Хоме и Амазон Ецхо уређаји имају одличне микрофонске низове. Ако се чини да вас ваши никада не чују, проблем можда није у звучнику или вашем гласу. Можда је то место где сте ставили уређај. Бољи положај може побољшати његов учинак.

Зашто је положај звучника важан

Паметни звучници, као што су Гоогле Хоме и Амазон Ецхо, заправо су прилично глупи уређаји на локалном нивоу. Они представљају звучник, неколико микрофона и довољно компјутера да слушају будну реч. Сва остала интелигенција долази из облака.

Али, чак и на бази облака, та интелигенција не чини много ако вас звучник не чује.

Паметни звучници имају више микрофона направљених да слушају све око себе. Али, ако ставите звучник на погрешно место, ти микрофони можда неће радити оптимално. Али то је у реду; то је лако поправити. Само померите свој паметни звучник. Само је питање да знате где да га преместите.

Центар собе је најбољи

Сазнање где да поставите паметни звучник почиње разумевањем његових микрофона. Захваљујући добрим људима у иФикит-у, знамо тачно како су постављени Амазон Ецхо и Гоогле Хоме. Сваки има више микрофона –седам за Ехо и два за Гоогле Хоме— распоређених на кружној плочи. Унутрашњи звучници такође прате исти кружни формат.

То значи да ако поставите паметни звучник уз зид, ризикујете да блокирате неке од његових микрофона да чују ваш глас. Што је још горе, може чути ехо вашег гласа који удара о зид и одбија се до микрофона. Слично томе, сваки звук који ваш паметни звучник емитује иде у свим правцима, што значи да ће ударити у оближње зидове и одбити се, дајући вашој музици замућен звук.

  Како направити снимак екрана на Самсунг А51 без дугмета за напајање

Због тог распореда микрофона и звучника, најбоља локација за ваш паметни звучник је што ближе центру собе, по могућности са неколико препрека. Постизање тога може бити донекле тешко ако свој Ецхо или Гоогле Хоме гурнете на сто за кафу, на пример, јер кабл за напајање може некога саплести.

Могли бисте размислити о монтирању Ецхо Дот или Нест Хуб Мини (раније Гоогле Хоме Мини) до плафона. Можете пронаћи носаче за оба уређаја, а када га поставите, можете провући кабл за напајање до најближе утичнице.

Са плафонским носачем, не само да можете да изаберете место веома близу собе, већ ћете вероватно имати неколико препрека попут намештаја на путу. У зависности од плафонског носача који користите, он такође може учинити звучник дискретнијим.

Ако не можете да поставите звучник тачно у центар просторије, циљајте што ближе. Размислите и где ће се људи окупљати. У дневној соби, можда бисте желели да поставите Амазон Ецхо или Гоогле Хоме на постоље поред кауча где људи седе.

Зидни носачи су друга најбоља опција

Постављање паметног звучника у центар собе или на плафон није увек могуће. Можда ћете морати да размотрите алтернативе. На постољу или другом намештају у близини људи је добра опција, али можда ћете желети да размислите и о зидним носачима за нешто што ваш паметни звучник склања с пута.

Можете користити исте плафонске носаче за Ецхо и Гоогле Хоме за зидне носаче. Морате да направите рупу у зиду, причврстите паметни звучник на носач, а затим убаците оба у зид. Добићете прелеп изглед и добити секундарну предност: ова позиција усмерава цео микрофонски низ и сет звучника на отвореном уместо да део хардвера буде окренут према зиду.

  Ако добијете телефонски позив у вези вакцине против коронавируса, то је превара

Остали носачи радите тако што ћете прикључити директно у зид и направити постоље за држање паметног звучника. То је само добра идеја ако оријентишу звучник на страну; ако је окренут нагоре, можете блокирати микрофоне и звучнике.

Ако имате нови Нест Мини, не треба вам чак ни хардвер за монтажу! Има рупу за монтажу уграђену у јединицу; можете га окачити на зид као слику.

Ако не можете да поставите свој паметни звучник у центар собе или да га монтирате на зид, можда ћете морати да поставите свој Ецхо или Гоогле Хоме негде мање него идеално. Ваш паметни звучник ће и даље радити, али можда неће звучати тако прецизно и јасно. Али постоји неколико места која желите да избегнете у потпуности.

Где не би требало да поставите паметни звучник

Овај Ехо је преблизу зиду.

Понекад идеалне локације нису практичне за изглед вашег дома, тако да ћете морати да се потрудите најбоље што можете. Али постоји неколико места која би требало да избегавате у потпуности. На пример, немојте стављати паметни звучник близу или на звучнике вашег стерео система. То би могло бити примамљиво јер су то згодне равне површине често близу утикача, али то постављање ствара проблем.

Не бисте желели да стојите усред гласног концерта и покушавате да разговарате. Имали бисте проблема да покупите све речи и одговорите довољно гласно да вас чује. Ваш паметни звучник ће имати исти проблем, па га немојте постављати директно уз друге звучнике.

Избегавајте и прозоре. Постављање паметног звучника близу прозора изазива проблеме, чак и ако их држите затвореним. Ецхо и Гоогле Хоме уређаји су довољно осетљиви да чују особу, чак и кроз стакло.

  Повећајте креативност тимова помоћу ових 10 алата за размишљање

У зависности од тога колико сте свесни безбедности, можда бисте желели да размислите о премештању свог паметног звучника на место где неће бити видљив ни кроз прозор. Као што су неки истраживачи безбедности показали, могуће је преварити гласовног асистента на скоро сваком уређају (паметним звучницима, таблетима, па чак и телефонима) да прихвати команде сијајући ласере на њих.

Са правим сигналима, микрофони ће светло третирати као звук, а гласовни асистент тумачи ласер као изговорене команде. Линија видљивости је неопходна да би напад функционисао, тако да помаже држање паметног звучника негде даље од прозора.

Ако је једино добро место за држање паметног звучника близу зида, а не можете да га монтирате вертикално, покушајте да држите звучник што даље од зида. Амазон каже да треба да циљате најмање осам инча од зида. Тај додатни простор би требало да помогне да вас микрофони боље чују, а звучници боље звуче. Наравно, уверите се да није у удаљеном углу собе: ваш паметни звучник ће вас теже чути ако је предалеко.