Гоогле-ова Пхото Спхере камера снима фотографије од 360 степени, отпрема их на мапе [iOS]

Када је Гоогле објавио апликацију Андроид Цамера у Гоогле Плаи продавници, питао сам се, са мало наде да ће икада бити објављена за иОС. Гоогле-ова апликација Камера је невероватна и иако постоје алтернативне иОС апликације, ништа бесплатно није тако близу ономе што је доступно за Андроид. Гоогле је управо објавио Пхото Спхере Цамера, апликацију за иОС која је бесплатна и која вам омогућава да снимите фотографију места од 360 степени. Апликација је намењена за коришћење на отвореном углавном како би корисници могли да сликају места која посећују, да их географско означавају и отпреме на Гоогле мапе. Фотографије постају доступне свима који користе Гоогле мапе. Овде се не ради толико о личном фотографисању колико о прикупљању фотографија за услугу мапе, али апликација је одлична и ми смо је погледали.

Апликација вам даје кратак водич о томе како да је користите и саветује вам да је користите на отвореном да бисте се вежбали пре него што је користите у затвореном простору. Ако никада нисте користили апликацију Камера на Андроид телефону, мораћете да научите како апликација функционише. Веома се разликује од начина на који снимате панораму из апликације за камере на иОС-у. Апликација вас води помоћу кругова; први оквир који снимите снима се центрирањем прстена око прве кружне вођице, а затим понављањем за све друге водиче кругова које видите на екрану. Када завршите, додирните дугме за потврду. Не морате да снимите оквир за све кругове водича. Ако сте ухватили онолико подручја колико сте желели, само додирните дугме за заустављање.

  Како гледати ЕСПН 3 на Дисхнетворк-у

Апликација ће затим спојити оквире заједно. У зависности од броја кадрова које сте снимили, ово може потрајати и приметићете да се ваш телефон загрева. Фотографија се аутоматски отпрема и не постоји опција да се то спречи. Нисте пријављени на свој Гоогле налог, тако да се не може пратити до вас. Такође можете изабрати да искључите географско означавање.

Гледање фотографије у апликацији је сјајно искуство; можете померати около и гледати у различитим правцима. Фотографија може да се уклони из апликације и да се измени њена ознака локације. У подешавањима апликације можете да подесите резолуцију фотографије и изаберете да аутоматски додате гео-ознаку, сачувате копију фотографије у албуму и одаберете да отпремите фотографију само ако сте повезани на ВиФи мрежу. Све фотографије се постављају уз лиценцу отвореног кода.

Пробајте га и реците нам шта мислите. Ако ћете пробати у затвореном простору, седите у столицу која се окреће. То чини снимање од 360 степени много лакшим.

Преузмите Пхото Спхере камеру из Апп Сторе-а