Граматички у односу на Мицрософт Едитор: шта треба да користите?

Граммарли је доминирао тржиштем са својим алатом за дигитално уређивање за писце, али Мицрософт гура напред са сопственом алтернативом за кориснике Мицрософт 365—Мицрософт Едитор. Има потенцијала, али још увек није потпуни конкурент Граммарли-у.

Одабир Граммарли-а или Мицрософт Едитор-а зависиће од тога шта тражите од услуге лектуре, као што ћемо објаснити.

Како функционишу Граммарли и Мицрософт Едитор

Граммарли и Мицрософт Едитор су креирани да реше врло једноставну мисију — да побољшате своје писање. Обе алатке су дизајниране да покупе правописне и граматичке грешке док пишете, делујући као дигитални лектор за ваш рад.

Граммарли покрива више платформи, са а веб уредник, проширење за Цхроме које можете да инсталирате заједно са а Фирефок и Ивица пандан, разне десктоп апликације за Виндовс и Мац, мобилну тастатуру за Андроид и иПхоне, као и додатак за Мицрософт Ворд.

Све исправке које Граммарли нуди долазе са брзим објашњењем. Не само да ће ово одмах побољшати ваше писање, већ би требало да вам помогне и да растете као писац (иако сте слободни да игноришете савет јер није увек тачан).

С друге стране, Мицрософт Едитор је упакован са Мицрософт 365 као алатом за усавршавање вашег писања у Ворд-у и Оутлоок-у. Као и Граммарли, такође се нуди као додатак за Хром и Мицрософт ивица, што вам омогућава да исправите грешке на вебу.

  12 најбољих услуга/АПИ-ја за решавање Цаптцха за веб скрапинг и аутоматизацију

Нуди основне граматичке и правописне исправке, као и предлоге како да побољшате стил писања и прерадите дугачке реченице, између осталих функција.

Граматички има више функција

Иако је Мицрософт Едитор нови производ и нешто што ће вероватно расти и развијати се заједно са постојећим Мицрософт Оффице апликацијама, он још увек нема функције и могућности које је Граммарли изградио у последњих неколико година.

Граммарли ће покушати да исправи ваше писање, али иде много даље од само провере правописа вашег рада. На пример, има алатку за откривање тонова која анализира ваше писање како би вам рекла да ли изгледа озбиљно, брбљиво или лежерно.

Можете да користите Граммарли да бисте поставили циљеве на основу вашег писања који ће вам помоћи да пишете у одређеном стилу (на пример, чланак или академско писање). Такође ће вам рећи да ли је ваше писање лако читљиво, нудећи предлоге за реченицу и стил.

Граммарли се такође може користити за проверу Ворд документа на плагијат, иако Мицрософт планира да у будућности уведе сличну услугу за веб кориснике.

Насупрот томе, Мицрософт Едитор има мању мрежу, са доступношћу ограниченом на одређене Оффице производе и неколико проширења претраживача. Нуди уграђене алате за подршку креирању Ворд докумената, као и уређивач ваших е-порука у апликацији Оутлоок за десктоп рачунаре.

Основна верзија алата је доступна у Оутлоок на вебу, такође, док су напреднији алати за побољшање ваших реченица и стила писања сачувани Мицрософт 365 претплатника.

Можете га користити и на вебу, уз додатак за Цхроме и Едге који ће проширити своју технологију лектуре на било коју веб локацију на којој тренутно пишете. Основна функционалност је доступна бесплатно, али опсежна услуга провере стила и усавршавања коштаће додатно.

  10 најбољих Гоогле и друштвених генератора копија огласа за трговце

Мицрософт Едитор је јефтинији

Када је у питању цена, нема аргумената – Мицрософт Едитор је вероватно јефтинија и исплативија опција од ова два, иако оба производа имају бесплатну услугу коју можете да користите.

Можете бесплатно да користите алатке за проверу граматике и правописа Мицрософт Едитор-а, али ћете морати да платите претплату на Мицрософт 365 да бисте, на пример, добили приступ предлозима за језик и структуру реченица.

Граммарли такође нуди сличан скуп функција бесплатно, али многе његове премиум функције, попут стила, читљивости и провере речника, као и напредније алатке за откривање тонова и плагијата, захтевају претплату на Граммарли Премиум или Бусинесс.

То кошта најмање 29,95 УСД месечно за Граммарли Премиум, или можете платити унапред за годишњу претплату која кошта око 140 УСД годишње. То је много за аутоматизовани уређивач доказа, чак и са напредним функцијама, иако је познато да компанија с времена на време нуди великодушне попусте.

Насупрот томе, Мицрософт 365 вам даје приступ комплетном Мицрософт Оффице пакету, као и 1ТБ складишног простора у облаку за 9,99 УСД месечно или 99,99 УСД годишње ако плаћате годишње. Тај трошак укључује и напредне могућности Мицрософт Едитор-а.

С обзиром да се Мицрософт већ обавезао на нове функције за Мицрософт Едитор временом, Мицрософт Едитор постаје још боља вредност како се производ развија и како се уводе нове функције.

Избор Граммарли или Мицрософт Едитор

Пре него што пожурите да се претплатите, вреди испробати Мицрософт Едитор и Граммарли. Оба производа укључују бесплатну услугу коју можете да користите на вебу или у Оффице производима као што је Ворд.

  Шта се дешава када деактивирате Инстаграм?

Међутим, избор између њих зависиће од ваших потреба. За већину корисника, Мицрософт Едитор ће бити боља и исплативија опција, комбинујући своју услугу лектуре са Оффице апликацијама и убаченим складиштем у облаку.

Граматички, с друге стране, тренутно има више функција и и даље је боља опција за озбиљне писце и професионалце, али по много већој цени.