Да ли треба да онемогућим антивирусни софтвер пре инсталирања Виндовс 11

Антивирус је неопходан за Виндовс систем. Постоји много различитих антивирусних апликација које можете изабрати. Покрећу се на радној површини као и свака друга апликација, али имају много веће привилегије читања/писања од било које друге апликације. Они су у основи чувари шта може, а шта не може да ради на вашем систему.

онемогућите антивирусни софтвер пре инсталирања Виндовс 11

Онемогућите антивирусни софтвер пре инсталирања Виндовс 11

Ако инсталирате Виндовс 11 и питате се да ли ће ваш антивирус стварати проблеме, најлакши начин да сазнате је да започнете надоградњу. У идеалном случају, ако анти-вирус има проблема са надоградњом, блокираће га када покушате да га покренете. Можете да ставите процес на белу листу или да онемогућите антивирус пре надоградње.

У неким случајевима, међутим, надоградња може почети и не успети у каснијем кораку. Можда неће успети само са кодом грешке и нејасним знаком да га је антивирус блокирао. Генерално је теже утврдити да ли је процес надоградње прекинут у средини. У овом случају, можете покушати следеће.

Проверите страницу производа и форуме Анти-вируса

Увек је најбоље да то урадите пре него што започнете процес надоградње. Посетите страницу производа за антивирус који користите. Проверите да ли има ажурирања за Виндовс 11. Добар антивирус ће ставити ОС и његове датотеке на белу листу. Ако постоји проблем или процес који вам омогућава неометану надоградњу на Виндовс 11 док антивирусни програм ради, страница производа или форуми би требало да вам то кажу.

У вези с тим, проверите да ли други корисници имају проблема са надоградњом на Виндовс 11 док је покренут антивирус. Ако јесу, најбоље је да је онемогућите док је надоградња у току.

Омогућите Виндовс заштитник

Можете привремено да онемогућите антивирус и уместо тога омогућите Виндовс заштитник. Могуће је да процес надоградње на Виндовс 11 сматра да систем који не користи Виндовс Дефендер није безбедан. Виндовс Дефендер неће блокирати надоградњу и прилично је добар антивирус. Онемогућите антивирус треће стране у корист Виндовс Дефендер-а. Када се надоградња заврши, можете се вратити на коришћење жељеног алата.

Чиста инсталација Виндовс 11

Ако планирате чисту инсталацију оперативног система Виндовс 11, антивирусни програм који је инсталиран на вашем систему у тренутном ОС-у, без обзира на то који ОС, није од значаја. Антивирус неће бити покренут када покренете чисту инсталацију и као такав не може прекинути процес инсталације.

Анти-вирус против заштите диска

Требало би да знате да постоји разлика између антивирусне заштите и заштите диска. Антивирус је апликација која ради у оперативном систему као што је Виндовс 10. Да би функционисала, мора да има своје окружење, тј. Виндовс 10.

Заштита диска је заштита која се примењује на диск у облику шифровања. Диску, једном шифрованом или заштићеном лозинком, не може се приступити осим ако се лозинка наведе или није дешифрована. Заштита диска се не ослања на присуство ОС-а да би радила. Можда сте применили заштиту диска преко десктоп ОС-а, али ће она радити и ван њега.

Ако надограђујете на Виндовс 11, а он не може да приступи или упише на диск, можда сте на њега применили неку врсту заштите коју прво морате да уклоните.

Закључак

Надоградње оперативног система Виндовс 11 су до сада ишле глатко. И даље је мали број, а многи корисници одлучују да се држе Виндовс 10 који је сада знатно стабилнији. Међутим, ваш антивирус и даље не би требало да вам прави проблеме. Ако инсталација не успе, проверите да ли постоје евиденције и грешке које вам могу рећи зашто није успела.