Деинсталирајте или онемогућите иТунес на Мац ОС Кс [Guide]

иТунес је окосница управљања медијима на Аппле уређајима од јануара 2001. То је подразумевани музички плејер за Мац, као и библиотека за куповину иТунес-а, чак има значај и на Виндовс 8. На згроженост бројних власника иОС-а , не можете преносити медије без њега. Међутим, има оних који се не ослањају на иТунес-ове услуге за своје медијске потребе. За њих је иТунес само афектација, додатни додатак без корисне функције. Ако можете да се повежете са тим осећањем и желите да се решите ове компликације, можемо вам рећи како да уклоните иТунес из Мац ОС Кс-а.

Као што можете замислити, ово није тако једноставно као брисање апликације. То је изворна апликација и неће бити баш лако избрисати. Постоји још једно ограничење да га је код маверикса још теже избрисати, али га можете онемогућити. Постоје два начина да се ово уради, директан приступ пролазу кроз терминал и индиректни, иако дужи приступ.

Коришћење Финдер-а

Први корак је да се уверите да иТунес не ради. Да бисте то урадили, отворите иТунес и једноставно притисните ⌘ + К да бисте га затворили. Затим идите у фолдер апликација из Финдер-а и пронађите иТунес апликацију. Изаберите апликацију (немојте да је отварате) и притисните ⌘ + и. Можете видети информације о иТунес-у. Погледајте доле десно и видећете браву, кликните на њу и унесите своју системску лозинку ако/када се то од вас затражи. Сада проширите „Дељење и подешавања“ и можете да видите који корисници имају прилагођени приступ. Уверите се да сви уноси имају приступ за читање и писање, ово је веома важно. Када се ово уради, једноставно избришите иТунес као и било коју другу апликацију тако што ћете га превући и испустити у смеће. Кад год желите да га вратите, можете га поново преузети из Апп Сторе-а. Уверите се да не следите исту процедуру са апликацијама које не разумете, ако јесте, ризикујете да нанесете озбиљну штету целом систему.

  10 најбољих ПДФ парсер и ОЦР софтвер за прецизно издвајање података из докумената

Имајте на уму да горенаведени процес не утиче на вашу библиотеку, и даље ћете имати сву своју музику, књиге, резервне копије апликација и било који други иТунес садржај јер се чува негде другде (подразумевано ~/Мусиц/иТунес/).

Овим потезом више не можете да направите резервну копију или вратите иОС и биће вам потребан још један медијски плејер за музику. Ако је то био ваш крајњи циљ, постигли сте га.

Коришћење терминала

Ако сте задовољни са терминалом, (као што би и требало да буде пошто ми претерано претерамо са његовом употребом и заиста бисмо волели да му дате шансу), процес је прилично једноставан. убијте иТунес, а затим помоћни процес, а затим га избришите. Само копирајте доњу линију у свој терминал и гледајте како се иТунес претвара у смеће.

killall iTunes; killall "iTunes Helper"; sudo rm -rf /Applications/iTunes.app/

Ако се од вас тражи да унесете системску лозинку, унесите је. Имајте на уму да вам је апсолутно потребан иТунес ако користите иОС, сва решења су само компликована и нису вредна труда. Међутим, ако сте изнад те потребе или не користите иОС уређај, онда га свакако обришите.

Онемогућите иТунес

Ако све друго не успије, а и даље морате да зауставите иТунес да ради, само отворите његове дозволе као што је горе поменуто и унесите следећу команду у терминал. То ће оставити помоћника, али ће апликацију учинити бескорисном.

sudo mv /Applications/iTunes.app/Contents/MacOS/iTunes /private/tmp

Сада, овај последњи корак је у најбољем случају закрпа, мораћете да је унесете поново сваки пут када се иТунес ажурира, али ће иТунес на вашем систему задржати у стању мировања.

  9 интерактивних и занимљивих идеја за садржај за развој вашег пословања