делите звук са рачунара током састанка

Мицрософт Теамс има функцију дељења екрана и режим презентације за састанке. Оба чине једноставним дељење садржаја из вашег локалног система са другим корисницима. Ова функција није ограничена на дељење екрана или датотеке, већ се проширује и на звук. Ако сте на састанку Мицрософт Теамс-а, можете да делите звук са рачунара уместо микрофона.

Мицрософт тимови: делите звук са рачунара

Када се корисник придружи састанку, има могућност да одабере који ће звук користити. Звук може доћи са микрофона на вашем систему (или слушалица) или може доћи са вашег рачунара, међутим, ограничен је на звук са улазних/излазних уређаја на вашем систему и не обухвата апликације које могу да репродукују звук.

Делите звук рачунара у Мицрософт тимовима

Да бисте делили звук рачунара у Мицрософт тимовима, такође морате да делите екран или апликацију, избор је ваш, али улазак у режим дељења екрана је императив ако желите да то урадите што је једноставније могуће.

Отворите Мицрософт Теамс.
Започните или се придружите састанку.
Када састанак почне, кликните на дугме за дељење екрана у горњем десном углу.
Изаберите апликацију или радну површину коју желите да делите.
Укључите прекидач „Укључи звук рачунара“.
Звук са вашег рачунара, без обзира на то која апликација га пушта, биће стримован свима на састанку.

Напомена: такође можете да делите звук са рачунара ако представљате ПоверПоинт.

  Како добити Аппле-ов студентски попуст

Ограничења

Дељење звука у Мицрософт тимовима има ограничења ако се држите уграђених алата апликације.

Не можете селективно делити аудио; када се звук подели, сав звук са вашег рачунара ће се чути на састанку.
Осим дељења екрана, не постоји начин за дељење звука са рачунара.
Не можете да делите звук са рачунара ако користите апликацију Бела табла.

Заобилазно решење

Ако желите да делите звук са свог рачунара, али не желите да користите дељење екрана, мораћете да усмерите звук из апликације тако да се може чути преко микрофона. Користите апликацију попут Синхрони аудио рутер који је бесплатан и отвореног кода. Подешавање ће потрајати мало времена и морате га подесити пре него што се придружите састанку.

Закључак

Када се придружите састанку, Мицрософт Теамс вам даје опцију да изаберете који звук желите да користите, а једна од опција је Рачунар. Ова опција је обмањујућа јер сугерише да делите звук свог рачунара када заправо бирате да користите звучнике и микрофон на свом систему за позив. Опција за дељење звука са рачунара је скривена.