Добијајте обавештења Цхроме радне површине када се преузимање датотека заврши

Прошле године, поред многих верзија Фирефок-а које су објављене, верзија 20 је дошла са једном од мојих омиљених функција; реновирани менаџер преузимања. Фирефок је увек обавештавао кориснике када се преузимање заврши, али је нови менаџер преузимања учинио фајловима лакшим за приступ. Цхроме има траку за преузимање која вам омогућава да видите напредак преузимања, отворите датотеку или фасциклу у којој је сачувана. Ако се сећате, Цхроме је додао обавештења на вашу радну површину која су везана за ваш Андроид уређај што се тиче мапа и времена, али их друге апликације и екстензије могу користити за слање упозорења. То је оно што Довнлоад Нотифиер ради. То је обавештење на радној површини, рутирано кроз Цхроме-ов сопствени систем обавештења које вас упозорава када је преузимање завршено и омогућава вам да отворите фасциклу у коју је датотека преузета.

Једном инсталиран, екстензија ће вам дати обавештење о последњој датотеци коју сте преузели. Ако кликнете на „Откриј у Финдеру“, отвориће се прозор Виндовс Екплорер или Финдер (ако користите Мац) са изабраном преузетом датотеком.

Прилично се добро слаже са другим картицама у искачућем прозору са обавештењима и може се одбацити кликом на дугме за затварање у горњем десном углу.

Довнлоад Нотифиер такође додаје дугме поред УРЛ траке које, када се кликне, отвара страницу за преузимање. Дугме такође показује колико датотека се тренутно преузима. Екстензија углавном покрива преузимања без обзира да ли радите у истом прозору Цхроме-а који управља преузимањем, или ако сте се у потпуности пребацили на други прозор или апликацију. За неке, дугме можда неће бити од велике користи, али као и са свим проширењима за Цхроме, може се сакрити.

  Како избрисати Нетфлик профил

Свиђа ми се Довнлоад Нотифиер зато што у извесној мери опонаша функцију Фирефок-а која ми се заиста свиђа, али и зато што проширење добро користи Цхроме обавештења. Међутим, проширење има својих недостатака; ако кликнете на име датотеке у обавештењу, сама датотека се не отвара и то је једна ствар којом сам заиста разочаран. Проширење чини још једну ствар; онемогућава траку за преузимање. Ако га инсталирате, кажете збогом траци за преузимање и њеној функцији „кликните да бисте отворили преузету датотеку“. На срећу, још увек можете да видите напредак преузимања са Цхроме-ове иконе на траци задатака, иако је то мање корисно јер не можете да кажете која је величина датотеке без посете страници Преузимања. Проширење има простора за побољшање, али је прилично добар почетак.

Инсталирајте Довнлоад Нотифиер из Цхроме веб продавнице