Добијајте само недавне вести и чланке у Гоогле претрази тако што ћете дефинисати период

Прилично је лако пратити вести, било да се ради о глобалном догађају, новом уређају који је објављен, првом трејлеру за дуго очекивани филм или само читању најновије грешке која мучи ваш телефон. Можете гуглати скоро све, иако Гоогле не рангира увек вести или чак упутства према томе колико су недавно објављене. Када је у питању било шта што није експлицитно повезано са вестима, Гоогле ће користити друге параметре када вам приказује релевантне резултате претраге. Ово може бити проблем када треба да пронађете информације које су новије и релевантније за вашу претрагу. Да бисте ограничили резултате претраге да буду из одређеног временског периода, можете користити алатке за претрагу да бисте дефинисали колико новији треба да буду, па чак и да подесите прилагођени период за њих. Ево како.

Идите на Гоогле и унесите претрагу или само наставите и унесите је у траку за претрагу вашег претраживача. Сачекајте да се први сет резултата претраге учита. Испод Гоогле претраге и дуж истог реда који вам омогућава да пређете на претрагу Гоогле слика, вести, итд, видећете дугме са ознаком „Алатке за претрагу“. Кликните на њега и појавиће се две опције од којих је једна „Било када“. Кликните на падајући мени поред овог дугмета.

У падајућем менију изаберите колико недавних желите да буду резултати претраге. Ако вам унапред подешене поставке не одговарају и желите резултате претраге из одређеног временског периода, користите опцију „Прилагођени опсег“.

Очигледно постоји много начина на које овај алат може бити од помоћи. Размислите о било ком тренутку пре него што буде објављена следећа верзија иОС-а и видећете много и пуно вести које спекулишу о новим функцијама које ће бити представљене. Погледајте стварно издање ОС-а и када покушате да пронађете стварну листу функција, често ћете видети застареле чланке који говоре о функцијама о којима су спекулисали. Алат може бити посебно користан ако покушавате да пронађете решење за грешку која је недавно почела да се јавља након ажурирања ОС-а. То је у основи супер лак начин да добијете само најновије и релевантне резултате претраге за временски осетљиве претраге.

  Шта је Инстаграм ТВ (ИГТВ) и како га користите?