Додајте индикатор броја виртуелне радне површине у системску траку у оперативном систему Виндовс 10


Када прелазите са једне виртуелне радне површине на Виндовс 10, ништа не указује на којој се радној површини налазите ако сте додали неколико њих. Можда можете рећи по апликацијама које сте отворили на одређеној радној површини, али се ипак ослањате на своју меморију да бисте идентификовали радну површину. Виртуелне радне површине у оперативном систему Виндовс 10 су функција која доводи оперативни систем у ранг са ОС Кс-ом, али сама функција ни на који начин није изузетна. Попут виртуелних десктопа на ОС Кс-у, оставља много да се пожели. ВиртуалДесктопМанагер је мала Виндовс апликација која додаје икону на системску палету која означава на којој се радној површини налазите. Радне површине се идентификују по броју. Апликација је намењена искључиво корисницима Виндовс 10 и подржава до девет десктопа.

Преузмите и инсталирајте ВиртуалДесктопМанагер. Уверите се да имате најмање две виртуелне радне површине, а затим пређите на другу радну површину. Апликација додаје икону у системску палету која садржи број који одговара броју радне површине на којој се налазите. Када промените радну површину, број се ажурира.

Апликацији је потребно неколико секунди да се ажурира, а према програмеру, апликација би могла да омета виртуелну радну површину и пребацивање између апликација ако пребрзо промените радну површину. Ако додате додатне виртуелне радне површине, мораћете да затворите и поново покренете апликацију. Дефинитивно има своја ограничења, али је и даље корисна. Пребрзо пребацивање десктопа не би требало да представља превелики проблем. Апликација је корисна јер пријављује информације које ћете једноставно морати да прочитате попут датума у ​​системској палети. Концепт је наравно одличан и ако бисмо направили листу жеља са функцијама, индикатор на екрану на којој се радној површини налазите када пређете на десктоп био би сјајан. Могао би једноставно да трепери на секунд када се први пут пребаците на другу виртуелну радну површину пре него што нестане. За част апликације, икона у системској палети се уклапа у изглед и осећај Виндовс 10.

  Како прилагодити покрете додирне табле у оперативном систему Виндовс 11

Преузмите ВиртуалДесктопМанагер