Додајте мапу у офлајн области у Гоогле мапе и користите је када нема интернета


Мобилни телефони су постали изузетно моћни, али и даље сте упозорени да се не ослањате на њих у хитним случајевима. Тамо где сами уређаји неће једноставно отказати без разлога, услуга која покреће већину њихових функција може. Можете се изненада наћи на месту где нема пријем мобилног телефона и не можете да позовете помоћ. То је више грешка вашег оператера него произвођача вашег телефона, али суштина је да ваш телефон неће увек бити ту за вас. Не треба вам само пријем да бисте упутили телефонски позив, већ и да бисте приступили интернету. Ако се икада запутите на место где мислите да имате лошу покривеност и ослањате се на Гоогле мапе да вас одведу до одредишта, добра је идеја да сачувате део мапе под „Област ван мреже“ тако да можете га погледати чак и када нема активне интернет везе. Ево како.

Отворите апликацију Гоогле мапе и проверите да ли сте повезани на интернет. Потражите своје одредиште тако што ћете прво означити тачку одакле ћете кренути до места на које желите да стигнете. Мапа, када се учита, ће вам показати правац и такође ће умањити приказ како бисте могли да погледате почетну и завршну тачку вашег путовања.

Додирните икону хамбургера у горњем десном углу и изаберите „Оффлине Ареас“ из фиоке апликација. Додирните плутајуће дугме плус и оно ће вас питати коју област желите да сачувате ван мреже. Можете да сачувате до 225 МБ података на мапи. Изаберите област до које сте већ отишли ​​(појавиће се подразумевано) и додирните „Преузми“ на дну.

  Шта је то и како га користите?

Мапа ће бити преузета за неколико минута, у зависности од брзине ваше везе и области коју чувате. Од вас ће бити затражено да дате назив мапи.

Вреди напоменути да се локације попут ресторана и бензинских пумпи неће појавити у офлајн верзији мапе осим ако их експлицитно не сачувате. Добро је за хитне случајеве и као мера предострожности ако икада одете на место на коме никада раније нисте били и нисте сигурни у покривеност тамо.