Додајте потпуно прилагодљиву ОС Кс прикључну станицу у Виндовс помоћу Акуа Доцк-а

Без обзира да ли сте управо прешли на Мицрософт Виндовс или сте потајно мало љубоморни на функције Мац ОС Кс-а, постоје неке ствари које овај други ради боље од првог. Доцк за Мац ОС Кс је једна таква ствар коју Виндовс нема и можда никада неће. Слично је Виндовс траци задатака, али доцк једноставно изгледа много боље. На срећу, постоје начини да се прикључна станица доведе у Мицрософтов оперативни систем помоћу апликација трећих страна. Акуа Доцк је једна таква апликација која реплицира функцију прикључне станице Мац ОС Кс на Виндовс-у и омогућава вам да је прилагодите на много начина. Апликација има лагани дизајн и подржава све модерне верзије оперативног система Виндовс од Виндовс КСП па надаље.

Интерфејс је, дакле, основни. Апликација не изгледа баш као ОС Кс доцк, али је веома близу. Када покренете Акуа Доцк, он се подразумевано налази на дну радне површине, иако га можете преместити на све четири стране екрана. Да бисте му додали још пречица, превуците и отпустите икону са радне површине или менија Старт на саму прикључну станицу. Не постоји ограничење у погледу броја пречица које можете да закачите на њега, а Акуа вам омогућава да додате сепаратор између икона за пристајање како бисте ствари држали без нереда.

Да бисте додали сепаратор, кликните десним тастером миша на док, а затим изаберите Додај > Сепаратор. Такође можете да промените положај пречица тако што ћете их превући и отпустити дуж дока. Још један мали трик који можете да урадите са прикључком је да му брзо промените величину. Да бисте то урадили, кликните левим тастером миша на док и померите курсор у супротном смеру. Удаљавање од дока ће га учинити већим и обрнуто. Слично томе, десни клик такође вам омогућава да промените положај прикључне станице.

  Поправите грешку ДРИВЕР ИРКЛ_ЛЕСС_ОР_НОТ_ЕКУАЛ у оперативном систему Виндовс 10

Још један упечатљив део о Акуа Доцк-у су опције прилагођавања које вам нуди. Навигацијом до прозора са подешавањима преко контекстног менија десним кликом, можете подесити различита подешавања од промене изгледа прикључне станице до прилагођавања њене величине и ознака прикључне станице. На пример, можете да промените ефекат увећања и контролишете његов интензитет на картици Изглед. Штавише, можете променити тему прикључне станице и подесити транспарентност.

Постоје додатни параметри везани за интерфејс које можете променити на картицама Положај, Понашање, Ознака и Мени. Подразумевано, апликација ради одлично чак и на старим машинама, али ако било шта успори, увек можете да пређете на режим ниског квалитета са картице Перформансе.

Све у свему, Акуа Доцк је апликација богата функцијама која доноси једну од највећих функција Мац ОС Кс-а у Виндовс.

Преузмите Акуа Доцк