Додајте, уклоните или одложите аутоматско покретање за апликације при покретању

Направили смо свеобухватан пост о управљању апликацијама које се аутоматски покрећу када покренете систем. Процес је био ручни и показао је како можете директно да уредите стартне ставке. Ако сте тражили нешто далеко једноставније, нешто што је углавном било само низ кликова и програм вам је био ван косе, онда је Ауторун Организер оно што можда тражите. У суштини, то је апликација која вам омогућава да додајете и уклањате апликације из директоријума за покретање, али вам додатно омогућава да одложите покретање програма тако да ваш систем буде спреман за коришћење раније. Апликација такође олакшава идентификацију које апликације треба избацити из фасцикле тако што вам даје детаље о томе колико кашњења изазива њено покретање и пружа статистику покретања система.

Ауторун Организер не покушава да инсталира блоатваре, па кликните на ЕУЛА и инсталирајте га. Након кратког скенирања, апликација ће приказати све апликације које се тренутно налазе у директоријуму за покретање. Одмах ћете приметити да то није само листа апликација већ и процеси који се покрећу када покренете систем. За сваки процес и/или апликацију, Ауторун Организер вам говори да ли се њиме управља у Регистру или Планеру задатака.

На дну ћете видети две картице. Један за недавна времена учитавања система, што је историја времена покретања вашег система. Друга картица, Детаљи апликације, се попуњава када изаберете апликацију. Омогућава вам да привремено онемогућите покретање апликације, потпуно уклоните ту апликацију из секвенце покретања или је одложите за временски период који изаберете из падајућег менија.

  10 најбољих појачивача сигнала мобилног телефона за дом и канцеларију [2023]

Ауторун Организер вам такође омогућава да додате апликације у секвенцу покретања помоћу дугмета Додај на врху. Довољно је једноставан за употребу; идите до фасцикле апликације и изаберите је, унесите име и она се додаје.

Ако се питате које апликације да уклоните из директоријума за покретање или које би било у реду да одложите, онда идите на опцију Цомманд и изаберите Прикажи популарност апликација за покретање. Ово додаје нову колону „Популарност“ која вам говори коју услугу или апликацију највише користите од оних које су подешене да се покрећу када се систем покрене. Реч опреза овде; апликација се такође додаје у директоријум за покретање и појављује се као недавни додатак. Можете/требало би да га уклоните ако не желите да се покрене још једна апликација која успорава систем.

Ако желите да уклоните више апликација одједном, пређите на групни режим и изаберите оне које желите да уклоните. Апликација је доступна за Виндовс Виста, Виндовс 7 и Виндовс 8.1.

Преузмите Организатор за аутоматско покретање