Закачите текст, слике и странице на страницу нове картице [Chrome]

Јуче смо прегледали Контекстни мени, проширење за Цхроме које вам је омогућило приступ вашим обележивачима са Омнибар-а и контекстног менија десним кликом. То је било за обележиваче, односно везе које желите да сачувате за будућу употребу. Ствар је у томе што многи људи такође обележавају странице које желе да прочитају касније и иако их могу прочитати касније, не морају нужно да на крају чисте своје обележиваче. Оно што је потребно је можда бољи начин да сачувате садржај који намеравате да прочитате, да се уверите да га видите довољно често да бисте се подсетили да је то нешто што морате да урадите и да би требало да изгледа добро. Упознајте ДасхНотес; проширење за Цхроме које вам омогућава да закачите текст, слике и везе на страницу нове картице из контекстног менија. Такође обнавља страницу нове картице тако да добијате прелепу нову позадину сваки пут када је отворите.

Качење слике, текста или везе је супер једноставно. Кликните десним тастером миша на страницу или слику и изаберите опцију „Додај страницу у ДасхНотес“. Да бисте додали текст, изаберите га, кликните десним тастером миша и додајте текст у ДасхНотес.

Овако изгледа веб страница, слика и исечак текста сачувани у ДасхНотес-у на страници Нова картица. Кликните на један од њих и бићете преусмерени на УРЛ са којег сте сачували ове исечке. Такође подржава ГИФ-ове и сваки пут када отворим нову картицу са следећим белешкама, видим Картмана како ми говори да поштујем његов ауторитет док се ГИФ игра.

  Набавите траку која приказује активна и завршена преузимања у Фирефок-у

Ово проширење није нови концепт; знамо да постоји много екстензија које раде оно што ДасхНотес ради, па зашто планирам да га задржим заувек? Страница Нова картица коју је додао ДасхНотес није само корисна, већ је и брза. Чување ових веза, слика и текста ни на који начин не успорава страницу нове картице. У ствари, у поређењу са подразумеваном страницом Нове картице, ова је заправо много бржа. И даље можете да приступите својим Цхроме апликацијама помоћу дугмета мреже у горњем левом углу и да видите датум и време у горњем десном углу.

Промените величину прозора и сличице за ваш закачени садржај ће бити промењене у складу са тим. Можете да закачите онолико ставки колико желите и страница ће их све прихватити. За мене је ДасхНотес чувар. Једина замерка је што се понекад текст датума и времена који је увек бео не може прочитати јер је позадина превише светла.

Инсталирајте ДасхНотес из Цхроме веб продавнице