Закључавање ћаскања спречава приступ Фацебоок-у, Мессенгер-у и Вхатсапп-у [Android]

Апликације за ћаскање вас обавештавају о новим порукама на више начина, на пример у системској траци послова или пусх поруком. У зависности од тога како сте заштитили закључани екран или уређај, ова упозорења о порукама могу, али не морају бити лако доступна. Цхат Лоцк (Фацебоок Цхат Хеадс) је апликација која обезбеђује ова упозорења о порукама лозинком. Апликација ће спречити приступ апликацији Фацебоок, апликацији Фацебоок Мессенгер и Вхатсапп-у. Кад год додирнете упозорење о новој поруци, морате да унесете лозинку да бисте могли да приступите својим порукама, без обзира на то коју врсту упозорења сте додирнули.

Да бисте покренули апликацију, морате јој дозволити да надгледа Фацебоок главе за ћаскање, као и да постави лозинку. Опција Селф Протецтион није обавезна за покретање апликације, али је додатни слој безбедности о чему ћемо разговарати мало касније. Можете бирати између две врсте лозинки; једноставан ПИН или образац нацртан на мрежи 3×3 тачке. Такође ћете морати да поставите безбедносно питање да бисте повратили лозинку ако је заборавите.

Затим можете да изаберете које апликације желите да закључате. Фацебоок и Фацебоок Мессенгер апликације су закључане заједно и не можете откључати једну, али држати другу закључаном. Можете да управљате колико брзо се апликација поново закључава, као и да омогућите лажни поклопац који наведе свакога ко упадне у ваш уређај да помисли да има сасвим другачију врсту закључавања.

Подешавања закључавања ћаскања вам омогућавају да промените лозинку и ресетујете безбедносно питање. Такође можете омогућити заштиту од деинсталирања (самозаштита поменута раније) која спречава деинсталирање апликације ако није унета исправна лозинка. На крају, као додатно средство за скривање саме апликације, икона се може променити да изгледа као неприметан калкулатор.

  6 модерних платформи за испоруку софтвера за мала предузећа до предузећа

Апликација ефективно забрањује приступ закључаној апликацији из области за обавештења, главе за ћаскање или саме иконе апликације, али оно што не ради, а ово је њена највећа мана по мом мишљењу, је то што не сакрива поруке у центар за обавештавање. То значи да ако би неко покренуо центар за обавештења на вашем почетном екрану, лако би могао да прочита првих 5-6 редова Фацебоок поруке. Ако ваш закључани екран није заштићен ПИН-ом или другим типом лозинке, представља исти ризик. Закључавање ћаскања није потпуно безбедносно решење и мораћете засебно да заштитите центар за обавештења и закључани екран.

Инсталирајте закључавање ћаскања из Гоогле Плаи продавнице