Зашто апликације нестају из Апп Сторе-а и Плаи Сторе-а?

Да ли сте икада покушали да потражите апликацију и схватили да је нема? Ево разлога због којих апликација може нестати из Аппле-ове Апп Сторе-а или Гоогле-ове Плаи продавнице.

Проблеми са компатибилношћу и ажурирањем

Један од најчешћих разлога зашто апликација нестане је једноставно зато што ваш уређај више није компатибилан са њом.

Ако користите старији уређај са застарелом верзијом Андроид-а, иОС-а или иПадОС-а, апликација би могла да нестане из продавнице или да се не може инсталирати. Исто важи и ако је програмер апликације није ажурирао веома дуго. Евидентира документ и Апп и Плаи Сторе када је дошло до последњег ажурирања.

Ако је то случај, не постоји друго решење осим да набавите нови уређај или потражите другу апликацију.

Аппле или Гоогле Уклоните га у потпуности

Најчешћи разлог због којег апликација пада је да крши једно или више правила Аппле или Гоогле продавнице. Постоји много разлога зашто би Аппле или Гоогле могли одлучити да уклоне апликацију из својих званичних продавница. Ево неких од најчешће цитираних:

Кршење политике садржаја: Обе компаније имају смернице које блокирају апликације које садрже неприкладан или штетан садржај, промовишу нелегалне услуге, тргују забрањеном робом или доводе људе у опасност. Оба такође забрањују сваки сексуални садржај, посебно голотињу и порнографију.
Интелектуална својина: Апликације које крше интелектуалну својину неког другог могу бити уклоњене. Ово се посебно односи на игре које користе ликове или подешавања из популарних некретнина без њихове дозволе. Да би се ове апликације уклониле, оригинални власник ИП адресе подноси петицију Аппле-у или Гоогле-у.
Злонамерних програма: Забрањене су и апликације које могу да угрозе ваш уређај или личне податке. Примери посебно злонамерног понашања укључују чување ваших контаката, отпремање личних података на мрежи или лажно представљање онога што апликација ради. У неким случајевима, ове апликације могу да надгледају употребу вашег телефона и продају те податке оглашивачима.
Нефункционалност: Ово може бити случај ако апликација у потпуности престане да ради или не испоручује обећану функционалност.
Адвер: Овај термин описује софтвер са веома наметљивим рекламама које скоро блокирају основну функционалност апликације. Адвер крши правила оглашавања компаније Аппле и Гоогле.
Регулатива: Понекад прописи или промене закона могу довести до уклањања апликације. На пример, према Реутерс, кинески регулатори су недавно уклонили игру Плагуе Инц из Апп Сторе-а у Кини.

  15 квизова о мапи света [Free Geoguessr Alternatives] да тестирате своју географију

Програмер га скида

Још један уобичајени разлог је што програмер уклања апликацију. Неки програмери то раде ако је апликација стара, лоше прегледана или је замењена бољом апликацијом. Они такође могу да уклоне апликацију ако верују да би им могла изазвати правне проблеме, попут кршења ауторских права.

У једном случају, апликација је уклоњена јер је изазивала превише пажње за свог програмера. 2014. Донг Нгујен, творац Флаппи Бирд-а, уклонио је игру и из Апп и Плаи продавнице. Рекао је да осећа да људи постају опасно зависни од тога, и да је желео да изађе из центра пажње медија.

Закључано је по региону

Други разлог због којег можда нећете моћи да пронађете апликацију је да је доступна само у одређеним регионима.

Ово посебно важи за радио, стриминг медија, игре и музичке апликације. Они су често закључани у региону јер нису намењени да буду доступни никоме изван САД. На пример, нову услугу стриминга Диснеи+ не може да преузме из Апп или Плаи продавнице нико ко није у једној од земаља у којој је лансирана.

За оне који користе Андроид уређаје, потенцијално решење за ово би могло бити преузимање и инсталирање АПК датотеке на ваш телефон. Међутим, апликација може одбити да функционише ван свог региона. На пример, можда нећете моћи да стримујете ТВ емисије и филмове који су географски ограничени на одређене земље.

Како пронаћи апликацију која недостаје у продавници

Ако користите Андроид, релативно је лако набавити апликацију која није у Апп Сторе-у. Многе веб странице чувају опсежне базе података АПК датотека различитих апликација и њихових верзија. Међутим, требало би да пазите којим веб локацијама верујете. Неки могу понудити АПК датотеке које садрже злонамерни софтвер.

  МакеУсеОф Бест оф ИФА 2023 Авардс: Најбоља технологија на сајму

Верујемо и препоручујемо АПКМиррор. Преузмите АПК датотеку апликације, а затим је инсталирајте на свој уређај. Ако је компатибилан са вашим телефоном, требало би да га користите без проблема.

Ако користите иПхоне или иПад и раније сте преузели апликацију, можете је преузети тако што ћете отићи на екран „Купљено“ у Апп Сторе-у.

У супротном, могло би бити теже. Аппле уређаји вам не дозвољавају да учитавате апликације на телефон ван кутије. Ако сте посвећени додавању старе апликације, можете да учитате датотеку апликације тако што ћете направити јаилбреак телефон. Међутим, ово не препоручујемо.