Зашто је мој ФПС тако низак? Како да решите проблеме са ниским ФПС-ом у оперативном систему Виндовс 10

Графика је једна од главних продајних тачака сваке модерне игре. Што је боља, реалистичнија графика и боља физика у игри, већа је вероватноћа да ће људи купити игру. Игра такође мора бити добра и често ће добра игра надокнадити лошу или мање импресивну графику (Међу нама).

Зашто је мој ФПС тако низак?

Низак ФПС може бити узрокован разним разлозима, неки од њих се могу поправити док други не. Пре него што решите проблем са ниским ФПС-ом, уверите се да је то доследан проблем.

Игра може показати низак ФПС када први пут почне, али се стопа изједначава када почнете да играте. Почетни екран и менији могу да раде са ниским ФПС по дизајну. Већи ФПС ће се активирати када играте игру. Погледајте наше алате за мерење ФПС-а у игри и утврдите да ли је ваш проблем доследан.

ПОПРАВКА: Проблеми са ниским ФПС у оперативном систему Виндовс 10

1. Проверите захтеве игре

Игра која подржава висок ФПС захтева добар или одличан хардвер за покретање. Ваш систем може испунити минималне захтеве за игру, али минимални захтеви вам неће дати висок ФПС када играте.

Ако ваш хардвер не одговара захтевима за покретање игре на најбољим/највећим подешавањима, не можете много да урадите. Покушајте да ослободите што више системских ресурса, тј. затворите све друге апликације док играте и добићете бољу ФПС стопу.

2. Укључивање траке за игре и других преклопа

Трака за игре на Виндовс 10 додаје преклапање које вам помаже да снимате и емитујете игру, између осталог. Има тенденцију да омета доста игара. Онемогућавање може помоћи у решавању проблема са ниском стопом ФПС-а.

Отворите апликацију Подешавања помоћу пречице на тастатури Вин+И.
Идите у групу подешавања за игре.
Изаберите картицу Гаме бар и искључите прекидач на самом врху.
Поново покрените систем и играјте игру.

3. Искључите Ксбок ДВР

Апликација Ксбок у оперативном систему Виндовс 10 повезана је са траком за игре. Можете да искључите траку за игре, али то не мора нужно да онемогући ДВР услугу у апликацији Ксбок.

Додирните Вин+Р пречицу на тастатури да бисте отворили оквир за покретање.
б регедит и тапните на тастер Ентер.
Идите до овог кључа: ХКЕИ_ЦУРРЕНТ_УСЕРСистемГамеЦонфигСторе
Двапут кликните на вредност ГамеДВР_Енаблед и подесите њену вредност на 0.
Дођите до овог кључа: ХКЕИ_ЛОЦАЛ_МАЦХИНЕСОФТВАРЕПолициесМицрософтВиндовс.
Кликните десним тастером миша на тастер и изаберите ново>ДВОРД(32-битна) вредност.
Именујте вредност АлловГамеДВР и кликните двапут на њу.
Уверите се да је вредност постављена на 0.
Изађите из регистра и поново покрените Виндовс 10.

4. Ажурирајте управљачке програме за ГПУ

Игре првенствено користе ГПУ и ГПУ драјвере који се ажурирају прилично често. Виндовс 10 би требало да их инсталира аутоматски, али можете ручно да проверите да ли постоје управљачки програми за ажурирање.

Отворите Управљач уређајима.
Проширите Дисплаи Адаптерс.
Кликните десним тастером миша на ГПУ и изаберите Ажурирај драјвере.
Проверите на мрежи да ли постоје ажурирања драјвера и инсталирајте она која су доступна.
Поново покрените систем.

Ако знате да су ажурирања драјвера доступна за Нвидиа чип, али их Виндовс 10 не открива, користите апликацију Нвидиа ГеФорце да бисте инсталирали ажурирања.

Закључак

ФПС је једно од главних мерила доброг квалитета видеа у игрици, али се много тога ослања на то да су одговарајући хардвер и софтвер постављени у систему на ком играте. У неким случајевима, игра може имати сопствене проблеме. Ако сумњате да постоји проблем са игром, можете да проверите и инсталирате исправке за игру које ће га вероватно поправити.