Идентификујте музику која се репродукује на рачунару или оближњем уређају

Знате онај осећај који имате када желите да пронађете музику коју сте чули негде у позадини? Па, ако сте користили паметне телефоне, онда већ користите апликације као што су СоундХоунд и Иахоо! Музика за постизање ових циљева, али постоји само нешто у вези са Схазам-ом што га издваја од других апликација које управо то постижу. Сада, у овом дивном свету глобализације у апликацијама, Схазам долази на Мац ОС Кс. Ево шта ми мислимо о томе.

Ово је свакако нови приступ традиционалној методи проналажења музике. Како већина наших музичких потреба произилази из неке песме коју чујемо током филма или емисије коју гледамо. Више не морамо да вадимо телефоне да бисмо пратили музику. Схазам ће то урадити уместо нас директно са радне површине, без потребе да померимо ни прст.

Најбољи део је то што седи на траци менија, тихо гледајући своја посла док се не пусти музички комад, који одмах идентификује и обавештава вас путем уобичајених канала за обавештења за Мац ОС, или у свом малом малом радном простору, шта год да фенси.

Да будемо поштени, ново и занимљиво не значи пробијање темеља. Можда смо толико навикли да имамо ове апликације у близини да их више не ценимо, јер новина врло брзо нестаје. Кад год пуштате музику на свом Мац-у или око њега, он претражује библиотеке и проналази вам тачно подударање са оним што слушате. Ако пуштате неку музику на спољном уређају, потребно је мало дуже, али ће вам и даље пронаћи песму. Мада, када сам пустио Биллие Јеан на свом иПхоне-у (у потпуно тихој просторији), рекао ми је да слушам ‘Мј Мегамик’ као и ‘Биллие Јеан’. Све што сам пуштао на свом иТунес-у на Мац-у је покупљено без проблема. Једно време сам чак имао две песме које су ми свирале у исто време и то ми је открило обе одвојено.

  Како да користите Твиттер-ову функцију твитова

„Увек укључена“ природа апликације има тенденцију да мало застари када почне да понавља уносе. Пуштао сам песму на Иоутубе-у и кад год бих паузирао и наставио, поново је детектовао песму, заједно са обавештењима и свиме. Притиском на утишавање спречићете да детектује сваку музику која се пушта на вашем Мац-у, али пошто искључење функционише само за звучнике, а не за микрофон, и даље ћете морати да видите обавештења за све што уређај у близини пушта. Такође, покушао сам да отпевам песму на њој, или није регистровао песму без комплетне музике или та функција једноставно није доступна, али није открила песму, иста песма је успешно откривена преко СоундХоунд-а, тако да можемо Немој то приписати само лошем певању. Који год унос да пронађете, кликом на њега одвешћете вас на веб локацију Схазам где можете добити везе до музике коју сте пратили.

Наравно, све је то само проблем ако не желите да искључите Схазам, пошто је то само апликација, можете је покренути и затворити по својој вољи без прекидања тока посла. Ово је дефинитивно корисна идеја, посебно сада када више не морате ни да вадите телефон да бисте пронашли песму.

Преузмите Схазам за Мац [free]