Имате проблема са инсталацијом Паинт.нет? (РЕШЕНО)

Паинт.нет је апликација за коришћење богатог, али бесплатног уређивача слика. Ако вам се свиђа апликација Паинт у оперативном систему Виндовс 10, али заиста желите да има нешто више од основних алата за уређивање и сликање, Паинт.нет је апликација коју бисте иначе инсталирали да бисте је заменили.

Паинт.нет, иако бесплатан, је у активном развоју. Можете га инсталирати као десктоп апликацију или као апликацију Мицрософт Сторе, али ако је добијете из Мицрософт Сторе-а, морате је купити.

Проблеми са преузимањем Паинт.нет

Ако желите да бесплатно користите Паинт.нет, немате другог избора осим да користите десктоп верзију апликације. Ова десктоп верзија је једноставна за инсталирање као и било коју другу десктоп апликацију. Преузећете датотеку као ЗИП датотеку и мораћете да је распакујете. Унутар екстраховане фасцикле наћи ћете ЕКСЕ датотеку. Покрените га и он ће инсталирати Паинт.нет.

Фресх Паинт.нет Инсталл

Ако Паинт.нет ЕКСЕ датотека не успе да инсталира апликацију, испробајте исправке у наставку.

1. Покрените ЕКСЕ као администратор

Инсталирање апликације на Виндовс 10 генерално захтева администраторска права. Ако покушавате да инсталирате апликацију за једног корисника или за цео систем, и даље треба да користите администраторска права.

Кликните десним тастером миша на Паинт.нет ЕКСЕ датотеку.
Изаберите Покрени као администратор из контекстног менија.
Аутентификујте се помоћу администраторског корисничког имена и лозинке.
Прођите кроз кораке инсталације и Паинт.нет ће бити инсталиран.

  Водич за почетнике за и3 Менаџер прозора

2. Инсталирајте .НЕТ Фрамеворк од Мицрософта

Паинт.нет захтева .НЕТ фрамеворк за рад. Ако немате инсталиран .НЕТ фрамеворк на вашем систему, Паинт.нет ће га инсталирати за вас током сопственог процеса инсталације. Инсталација не иде увек глатко и ако се Паинт.нет не инсталира, требало би да покушате да ручно инсталирате .НЕТ фрамеворк.

Преузмите .НЕТ фрамеворк од Мицрософта.
Покрените ЕКСЕ датотеку са администраторским правима.
Инсталирајте .НЕТ фрамеворк.
Када се инсталира, покрените Паинт.нет ЕКСЕ датотеку.

3. Користите поставке експресне инсталације

Ако изаберете „Прилагођено“ на екрану за инсталацију и промените где је инсталиран Паинт.нет, уместо тога пређите на Екпресс инсталацију. Инсталирајте га у подразумевани директоријум који Паинт.нет одабере.

4. Инсталирајте ажурирања на чекању

Ако имате ажурирања за Виндовс 10 на чекању која треба да се инсталирају или која захтевају да поново покренете систем, поново га покрените сада. Инсталирајте сва ажурирања на чекању. Поново покрените систем чак и ако ажурирање то не захтева, а затим покушајте да инсталирате Паинт.нет.

Закључак

Паинт.нет обично не успева да се инсталира када постоји проблем са .НЕТ фрамеворк инсталираним на вашем систему. Ако је већ инсталиран, требало би да покушате да га уклоните и поново инсталирате. Уверите се да користите најновију верзију .НЕТ фрамеворк-а и најновију верзију Паинт.нет-а.