(ИСПРАВЉЕНО) Гоогле Меет микрофон не ради, „Искључен због величине позива“

Једно од ограничења онлајн састанака је пропусни опсег. Не може сваки алат за састанке на мрежи да обрађује више аудио и/или видео токова одједном. Апликације морају да управљају вишеструким стримовима, да их све држе одвојене, да квалитет позива буду пристојни и да прилагоде нове учеснике који се придружују.

Гоогле Меет микрофон не ради?

Гоогле Меет је једна од многих популарних апликација које се тренутно користе за састанке на мрежи. То је робустан алат који нуди замућење позадине, режим слике у слици и састанке са до 100 учесника. Такође је бесплатан што га чини приступачнијим за многе људе.

Гоогле Меет је као и сваки други алат за састанке на мрежи који треба да управља великим бројем аудио и видео стримова у позиву. Ако се придружите Гоогле Меет састанку и видите поруку „Микрофон је искључен због величине позива“, нема разлога за бригу и решење је једноставно.

Како да поправите „Микрофон је искључен због величине позива“?

Укључите микрофон

Гоогле Меет аутоматски искључује микрофон за учеснике састанка када број учесника пређе 5. Ово није тврд блок; као корисник, можете да укључите микрофон тако што ћете кликнути на икону микрофона.

Како то ради

На Гоогле Меет састанку, првих пет корисника ће се придружити са укљученим микрофонима. Шеста особа која се придружи састанку биће искључена и видеће поруку „Микрофон је искључен због величине позива“. Сви наредни корисници који се придруже састанку ће такође бити искључени и они ће такође видети исту поруку.

  Водич за локални СЕО

У свим случајевима, корисник који је аутоматски искључен може да укључи микрофон.

Зашто Гоогле Меет искључује звук корисника

Гоогле Меет искључује звук корисника јер што се више корисника придружи састанку, то ће активни микрофон стварати више „буке“ у разговору. Најбоље је искључити звук корисника и дозволити им да сами укључе звук када имају нешто да кажу. Такође може помоћи да се лакше управља пропусним опсегом за позив.

Закључак

Не постоји опција за онемогућавање ове функције. Ако рутински одржавате састанке са више од пет корисника, добра је идеја да обавестите друге учеснике зашто је искључен звук при уласку и да могу сами да укључе звук кад год желе. Гоогле Меет омогућава свима да укључе микрофон и неће насилно искључити звук других корисника да бисте могли да говорите. Све што је речено, добра је етикета за онлајн састанке да искључите микрофон ако ви не говорите.