Како ажурирати Мицрософт Едге

Ажурирања претраживача су важна. Ажурирања за Мицрософт Едге доносе критичне безбедносне закрпе, нове функције и побољшања перформанси. Едге претраживач се аутоматски ажурира, али можете ручно да проверите да ли постоје и инсталирате ажурирања.

Постоје две верзије Мицрософт Едге-а: оригинална која је дошла са Виндовс 10 и нова Мицрософт Едге заснована на Цхромиум коду отвореног кода. Начин на који ажурирате свој Едге претраживач зависи од тога који имате.

Како да надоградите на нови прегледач Едге

Ако још нисте ажурирали свој Виндовс 10 рачунар на нови Мицрософт Едге, можете преузмите га са Мицрософт-ове веб локације. Инсталирајте га на свој рачунар и он ће заменити стари Едге претраживач. Ако желите назад стари Едге претраживач, можете деинсталирати нови Едге као што бисте деинсталирали било коју другу апликацију.

Мицрософт ће на крају инсталирати нови Едге веб претраживач на све Виндовс 10 рачунаре путем Виндовс Упдате-а. Међутим, од 12. маја 2020. то се још није догодило. Ако сте вољни да сачекате, само се држите — аутоматски ћете добити најновију верзију Едге-а на свим својим Виндовс 10 рачунарима.

Нови Едге је такође доступан за Виндовс 7, Виндовс 8, Мац, иПхоне, иПад и Андроид.

Како да ажурирате нови прегледач Едге

Нови прегледач Мицрософт Едге заснован на ажурирањима Цхромиум-а баш као и Гоогле Цхроме. Он аутоматски преузима и инсталира ажурирања за себе.

  Како подесити дозволе за датотеке на Мац-у

Да бисте ручно проверили да ли има ажурирања у Едге-у, кликните на дугме менија у горњем десном углу прозора Едге претраживача. Изгледа као три хоризонталне тачке.

Поставите показивач на „Помоћ и повратне информације“ и кликните на „О Мицрософт Едге-у“.

Едге ће проверити да ли постоје доступна ажурирања и аутоматски ће инсталирати сва доступна ажурирања. Едге ће вам такође показати верзију претраживача коју сте инсталирали на овој страници.

Страница Абоут ће од вас затражити да поново покренете Едге претраживач ако га нисте поново покренули од инсталирања најновије верзије.

Такође можете приступити овој страници тако што ћете копирати и залепити едге://сеттингс/хелп у Едге-ову адресну траку и притиснути Ентер.

Како да ажурирате оригинални Едге претраживач

Оригинална верзија Мицрософт Едге-а укључена је у ажурирања за Виндовс 10 преко Виндовс Упдате-а.

Да бисте проверили да ли има инсталираних Едге ажурирања, идите на Подешавања> Ажурирање и безбедност> Виндовс Упдате. Виндовс ће проверити да ли постоје ажурирања и понудити да их инсталира. Ажурирања за Едге претраживач су укључена у нормалне кумулативне пакете ажурирања за оперативни систем Виндовс 10.

У оперативном систему Виндовс 10, Виндовс Упдате аутоматски инсталира исправке тако да ће се безбедносне исправке Едге претраживача и исправке грешака аутоматски инсталирати.

Како ажурирати Едге на нестабилне инсајдерске верзије

Ако желите нестабилне верзије Едге-а са новим функцијама, можете их преузети са званична веб локација Мицрософт Едге Инсидер.

Мицрософт нуди Бета канал који добија велико ажурирање сваких шест недеља, Дев канал који се ажурира сваке недеље и Канарски канал који се ажурира скоро сваке ноћи. Грађевине се крећу са Цанари на Дев у Бета и коначно стижу до стабилног канала када су стабилне.

  Најбоље Питхон библиотеке за научнике података

Већина људи не би требало да инсталира ове нестабилне верзије, али оне су посебно корисне за веб програмере који желе да тестирају најновије верзије претраживача пре него што буду пуштене. Ентузијасти ће можда желети да експериментишу са новим функцијама и помогну Мицрософт-у да пронађе грешке, баш као што то раде са програмом Инсидер за Виндовс 10.

Едге користи исту структуру канала издања као и Гоогле Цхроме, осигуравајући да нове верзије прегледача прођу много тестирања грешака пре него што буду објављене.

Можете чак да имате све четири верзије Едге-а инсталиране на вашем рачунару одједном: Стабле, Бета, Дев и Цанари. Сваки добија своју пречицу у менију Старт и сваки се ажурира засебно. Кликните на мени > Помоћ и повратне информације > О Мицрософт Едге-у у било ком од њих да бисте проверили да ли постоје ажурирања за тај прегледач.

Нев Едге је велико ажурирање за све

Историјски гледано, главне нове функције Едге-а биле су укључене у велика ажурирања функција за Виндовс 10. Мицрософт их обично објављује сваких шест месеци.

Међутим, са преласком на нови Едге заснован на Гоогле Цхроме-у, нове Едге функције ће стизати сваких шест недеља. Толико често Гоогле ажурира и Цхроме. Велика ажурирања попут ажурирања за Виндовс 10 из маја 2020. више не укључују нове функције за стару верзију Едге-а.

Нови Едге нуди искуство прегледања светске класе засновано на Цхромиум коду отвореног кода. Гоогле користи овај Цхромиум код као основу за Гоогле Цхроме, тако да нови Едге и Цхроме имају много тога заједничког. Искусни корисници Цхроме-а биће као код куће прегледавајући веб помоћу Едге-а.

  Како да на најбољи начин искористите Цхроме траку са обележивачима

Едге још увек има неке функције које се не налазе у Гоогле Цхроме-у, као што је функција за спречавање праћења и ИнПривате прегледање за приватно прегледање на мрежи.

Мицрософт је прешао дуг пут од Интернет Екплорер-а. Чак и ако планирате да се држите Гоогле Цхроме-а, многа побољшања која Мицрософт направи на новом Едге-у биће поново уграђена у Цхромиум платформу и доћи ће до Цхроме-а. Другим речима, Мицрософт ће ускоро учинити Цхроме још бољим. То иде у оба смера, наравно. Побољшања која Гоогле прави у Цхроме-у учиниће и Мицрософт Едге још бољим. Сарадња између Мицрософта и Гоогле-а је добра вест за све, било да се држите веб прегледача који је укључен у Виндовс 10 или да преузмете Гоогле Цхроме.