Како аутоматски одредити величину слика у ПоверПоинт-у

ПоверПоинт може аутоматски да промени величину слике како би одговарала облику. Такође можете да промените величину више слика које су већ у презентацији да би све биле исте величине. Ево како то функционише.

Аутоматски повежите слику тако да одговара облику

Прво, отворите нову ПоверПоинт презентацију и уметните нови слајд који има оквир са садржајем. То можете учинити тако што ћете кликнути на „Нови слајд“ на картици „Уметање“ и изабрати један од шаблона слајдова. У овом примеру ћемо изабрати „Наслов и садржај“. Такође можете уметнути оквир са садржајем или облик у било који постојећи слајд.

Затим промените величину оквира за садржај тако што ћете кликнути и превући углове.

Када будете задовољни величином, кликните на икону „Слике“.

Пронађите слику коју желите и кликните на „Убаци“.

ПоверПоинт мења величину слике како би се уклопила у оквир садржаја.

Промените више слика да буду исте величине

Сада претпоставимо да имате неколико већ уметнутих слика и да су све различите величине. Да би све биле исте величине, прво изаберите све слике држећи цтрл и кликћући сваку слику редом.

Пређите на картицу „Формат“ под „Алатке за слике“.

У групи „Величина“ унесите висину и ширину коју желите за слике.

Док уносите број у оквир за висину или ширину, други оквир ће аутоматски уметнути пропорционални број. Када завршите, притисните Ентер. Приметићете да су све слике промењене да буду исте.

  3 продуктивна начина коришћења Снапцхата

Промените величину више слика одједном

Ако имате слике различитих величина уметнуте у слајд и не желите да их све направите исте величине, али желите да им промените величину одједном, изаберите све слике држећи Цтрл и кликћући сваку слику редом . Када изаберете, зграбите угао и превуците слике.

Иако разумемо да увек постоје бржи начини за постизање одређених задатака, желимо да вам покажемо да постоје и различити начини за њихово решавање. Иако вам може бити довољно лако да једноставно уметнете слику и промените њену величину након што је уметнута, увек је добро знати које су вам опције.