Како аутоматски организовати Гноме апликације у фасцикле апликација помоћу алата за поправљање апликација

Листа апликација Гноме Схелл је веома пријатна за очи, али помало неорганизована. Ниједна апликација није сортирана по групи апликација, тако да је прегледавање и проналажење апликације помало заморно. Ако желите да решите овај проблем, најбољи начин да то урадите је да инсталирате Гноме Дасх Фик алат. Овај алат може аутоматски организовати Гноме апликације у фасцикле апликација и олакшати њихово проналажење.

Гноме Дасх Фик

Гноме Дасх Фик је једноставна Басх скрипта и налази се на Гитхуб. Коришћење не захтева никакве посебне библиотеке или вештине. Да бисте започели, отворите прозор терминала и користите Гит алат за преузимање најновијег изворног кода. Немате инсталиран Гит? Пратите упутства у наставку да бисте га добили за дистрибуцију по избору.

Убунту

sudo apt install git

Дебиан

sudo apt-get install git

Арцх Линук

sudo pacman -S git

Федора

sudo dnf install git

ОпенСУСЕ

sudo zypper install git

Други Линуки

Гит алат је обично лако пронаћи у већини Линук дистрибуција, углавном због чињенице да је то развојни алат који многи људи користе. Ако ваш оперативни систем није на овој листи, и даље ћете моћи да преузмете скрипту Гноме Апп Фикер. Отворите терминал и потражите „гит“ у свом менаџеру пакета. Инсталирајте пакет и требало би да сте спремни!

Не можете да пронађете Гит пакет за своју Линук дистрибуцију? Размислите о одјави Пкгс.орг. Имају пуно информација о пакетима из свих врста Линук дистрибуција, великих и малих. Требало би да буде лако пронаћи пакет за преузимање који одговара вашим потребама.

  Све што треба знати у 2022

Преузмите Апп Фикер

Апп Фикер није много велики и садржи само неколико датотека: застарелу схелл скрипту и нови интерактивни Питхон алат. У овом водичу ћемо покрити како да користите оба. Међутим, пре него што то урадимо, мораћемо да преузмемо најновију верзију кода. Ово се ради са гит клоном. У терминалу користите гит да преузмете копију кода Апп Фикер.

git clone https://github.com/BenJetson/gnome-dash-fix

Затим користите ЦД команду да промените директоријуме из /хоме/ (где се обично отвара терминал) у новостворену фасциклу Гноме Дасх Фик.

cd gnome-dash-fix

Посао треба обавити унутар нове фасцикле у коју смо преместили терминал. Конкретно, мораћемо да променимо дозволе обе скрипте или корисници који нису роот неће моћи да покрећу код како је предвиђено. Започните коришћењем алатке цхмод да означите Питхон скрипту у реду за покретање као програм.

sudo chmod +x interactive.py

Одмах након ажурирања дозвола датотеке интерацтиве.пи, исто треба да се уради са застарелом Басх скриптом. Још једном, употребите алатку цхмод да обавестите систем да је скрипта аппфикер.сх у реду за извршавање.

sudo chmod +x appfixer.sh

Сада када обе скрипте имају исправне корисничке дозволе, време је да покренете алатку.

Интерактивна Питхон скрипта

Програмер Апп Фикер-а је укључио нову Питхон скрипту за коју тврди да је „лакша“ за коришћење у поређењу са басх скриптом. Када је корисник покрене, скрипта поставља различита питања о томе како се организују Гноме апликације у засебне фасцикле.

Пре него што покренемо скрипту, отворите терминал и користите га да проверите да ли имате инсталиран Питхон на вашем Линук рачунару. Постоји велика шанса да постоји, јер се већина Линук програма ослања на то. Ипак, нема га сваки Линук оперативни систем подешен. Да бисте потврдили да је Питхон тамо, покрените:

python --version

Ако Питхон није инсталиран, горња команда неће учинити ништа. Ако је на вашем рачунару, јавиће вам број верзије. Да би се ова скрипта покренула, имајте инсталирану најмање верзију 3. Информације о Питхон-у 3 можете пронаћи на службеној страници Питхон веб-сајт. Такође је добра идеја да проверите званични Вики унос на Питхон3 за ваш оперативни систем.

  10 најбољих алата за СЕО анализу на страници за проналажење проблема и препорука

Покрените скрипту са:

python3 interactive.py

Пратите упутства на екрану и одговорите на критична питања која поставља како бисте своје Гноме апликације категорисали у „фасцикле апликација“.

Желите да уклоните директоријуме апликација? Поново покрените скрипту, осим овог пута, изаберите опцију 3 да бисте уклонили све.

Застарела Басх скрипта

Ако вам Питхон није успео, али и даље желите фасцикле апликација, покушајте да покренете аппфикер.сх. Овде је важно разумети да је ова скрипта веома груба. То никако није лош код, међутим, не постоји дугме за поништавање. Аппфикер.сх ради тако што извршава опције на Гноме радној површини преко команде гсеттингс. Ову скрипту треба да користите само ако немате начина да покренете интерацтиве.пи, не можете да натерате Питхон3 да ради како треба или једноставно не знате како.

Покрените аппфикер.сх са:

./appfixer.sh

Понекад, покретање Басх скрипти са ./, уместо са Басх или Сх може да поквари синтаксу. Ако наиђете на проблеме са горњом командом, покушајте са овим:

sh appfixer.sh

или

bash appfixer.sh