Како аутоматски сортирати своје фотографије помоћу паметних албума на Мац-у

Апплеове фотографије можда нису савршене, али као место где можете лако организовати фотографије су без премца, посебно ако живите животним стилом иЦлоуд библиотеке фотографија. Паметни албуми су одлични за то, али да ли их користите у потпуности?

Паметни албуми су у великој мери недовољно искоришћен аспект фотографија, што је штета јер чине контролисање растуће библиотеке фотографија лакшим него што можете замислити. Желите да имате све фотографије из одређеног периода на једном месту? Шта кажете на све фотографије снимљене одређеном камером, одређеног дана? Све портретне слике?

Схватили сте идеју.

Овде ћемо вам показати како да креирате сопствени паметни албум и даћемо вам неколико идеја како можете да их користите успут.

Како направити паметни албум

Да бисте започели, отворите Фотографије и кликните на „Датотека“, а затим на „Нови паметни албум“.

Затим дајте назив свом новом паметном албуму и почните да бирате критеријуме које желите да фотографије користе приликом прављења албума.

Ако имате конфигурисано више од једног правила, важно је да изаберете да ли желите да се „било које“ или „све“ подударају пре него што их додате у албум. Избор „Све“ ће резултирати мањом збирком слика, док ће „Било које“ захтевати да се испуни само једно или више ових правила да би слика била додата у албум.

  Како истовремено објављивати на више Инстаграм налога

Одабиром падајућих менија можете да изаберете која правила желите да додате, укључујући она на основу типа фотографије, када је снимљена, додељених кључних речи и још много тога. Постоји много различитих правила које можете изабрати, са више доступних комбинација. Уместо да пролазимо кроз свако од њих, ми ћемо поделити неке примере како се правила могу конфигурисати, да бисмо вам дали осећај колико једноставна или сложена могу бити.

Пронађите све слике снимљене током одређеног периода

Ово је можда најосновнији филтер паметних албума, али може бити и један од најкориснијих. Подразумевано, Фотографије не олакшавају преглед фотографија снимљених током одређеног месеца. Ево како би паметни албум могао да изгледа ако желите да видите све фотографије снимљене у фебруару 2019.

На слици испод, изабрали смо „Датум снимања“ „је у опсегу“ и навели датум почетка и завршетка.

Погледајте све портретне фотографије снимљене током периода

Пошто су фотографије тако чврсто интегрисане са иЦлоуд библиотеком фотографија и иОС уређајима, могу да открију које су фотографије снимљене помоћу иПхонес Портраит функције. Ево како да видите све своје фотографије, снимљене помоћу те функције, на једном месту. Такође смо додали критеријуме који ће обезбедити да видимо само фотографије снимљене 2019.

Да бисмо то урадили, бирамо „Фотографија је портретна“ и „Датум снимања“ „је у опсегу“ почетног и крајњег датума. Када кажемо да паметни албуми одговарају „свим“ од следећих услова, он ће изабрати само портретне фотографије снимљене између тих датума.

Погледајте све селфије одређене особе снимљене током периода

Ако желите да видите колекцију селфија које сте снимили, вероватно не желите да видите ниједан на коме се ваша деца играју са вашим телефоном. Овај паметни албум ће тражити фотографије које су само селфи који укључују ваше лице, а такође ће филтрирати све што није снимљено током 2019.

  Како скенирати са вишенаменског штампача на рачунар

У овом примеру кажемо Фотографијама да се подударају са „свим“ од следећег: „Фотографија“ „је“ „портрет“, „Датум снимања“ „је у опсегу“ датума почетка и датума завршетка, и „Особа“ „ укључује“ конкретну особу.

Можете одабрати било коју другу особу коју сте претходно обучили да фотографије препознају.

Филтрирај све видео записе

Фотографије се не своде само на слике — могу да обрађују и видео записе. Шта мислите о једноставном паметном албуму који приказује само видео снимке снимљене вашим ДСЛР-ом?

Да бисте то урадили, изаберите „Фотографија“ „је“ „видео“. Такође можете да изаберете „Модел камере“ „је“ и одређени модел камере да бисте видели фотографије или видео записе снимљене са одређеног уређаја камере.

Могућности су бескрајне, па зашто не одвојите сат времена и поиграте се? Мислимо да ће вам бити забавније — и корисније — него што бисте очекивали.