Како блокирати веб локације у Гоогле Цхроме-у

Да ли приступате Фацебоок-у, Твиттер-у или другим веб локацијама које вас ометају када би заиста требало да радите нешто друго? Блокирајте ту веб локацију у Гоогле Цхроме-у. Друга решења ће вам омогућити да блокирате веб локације за децу код куће или запослене.

Како брзо блокирати веб локацију за себе

Препоручујемо Блокирај сајт за Цхроме за брзо блокирање веб локација. Инсталирајте га и можете користити једноставне опције проширења да дефинишете листу блокираних сајтова. Можете чак и да подесите преусмеравање, тако да аутоматски будете усмерени на веб локацију коју треба да користите (можда веб локацију вашег радног места) када посетите блокирану веб локацију. Или га омогућите према распореду како бисте могли да гледате Фацебоок колико год желите—све док је ван радног времена које треба да дефинишете.

Ово није сигурно. У ствари, то је супротно. Можете брзо да измените дозволе за блокирање сајта да бисте деблокирали веб локације. И док можете да дефинишете заштиту лозинком, свако ко користи ваш рачунар може да отвори било који други веб претраживач да заобиђе блок. То је начин да се одржите на правом путу и ​​додате још мало трења пре него што приступите веб локацији — то је све. То није начин да се контролише приступ веб локацијама за децу код куће или запослене у организацији

  Како омогућити и користити Ариа АИ у Опера ГКС

Ако не желите да се проширење као што је Блокирај сајт покреће на свакој веб локацији коју посетите, можете да користите дозволе за проширења Гоогле Цхроме-а да бисте ограничили њен приступ. На пример, ако само желите да блокирате Фацебоок, можете ограничити Блокирај сајт да се покреће само на фацебоок.цом.

Искусни штребери се могу користити за блокирање веб локација користећи хост фајл свог система, што вам омогућава да дефинишете прилагођену листу домена и ИП адреса повезаних са њима. Имајте на уму да Гоогле Цхроме игнорише хост фајл вашег система. Ово спречава злонамерни софтвер да преусмери веб локације као што је Фацебоок на злонамерне локације, али такође вас спречава да блокирате веб локације као што је Фацебоок на исти начин. Зато је проширење толико корисно.

Како блокирати веб странице помоћу родитељског надзора

Екстензија Блоцк Сите ради добро – за вас. Али не можете га ефикасно користити за блокирање приступа веб локацијама за своју децу.

Многи Ви-Фи рутери имају уграђене функције за блокирање веб локација и то ће радити много боље од овог проширења за Цхроме. Ако ваш рутер има такву функцију, можете рећи свом рутеру да блокира веб локацију и нико на вашој Ви-Фи мрежи неће моћи да јој приступи. Људи би и даље могли да користе ВПН или проксије да заобиђу црну листу, наравно – ништа није сигурно.

Можда бисте желели да испитате и софтвер за родитељску контролу који ради на самом вашем рачунару. Поред софтвера за родитељску контролу треће стране, ваш оперативни систем садржи неке корисне алатке.

  Како деинсталирати ажурирање на Инстаграму

На пример, функције породице у оперативном систему Виндовс 10 ће вам омогућити блокирати веб локације за дечији налог. На Мац-у, функција Време екрана додата у мацОС Цаталина ће вам омогућити ограничити приступ сајтовима. На Цхромебоок-у можете користите Фамили Линк да контролишете које веб-сајтове налог детета може да посети.

Како блокирати веб локацију у организацији

Организације које користе Цхроме Ентерприсе могу да користе Цхроме-ову функцију УРЛБлацклист за блокирање појединачних веб локација. Ова функција је намењена ИТ професионалцима који управљају уређајима организације и неће вам помоћи да управљате Цхроме-ом код куће. Консултовати Гоогле-ова документација за блокирање веб локација за више информација.