Како гледати Хулу на Линук радној површини са Елецтронплаиер-ом

Да ли желите да гледате Хулу на свом Линук рачунару из удобности вашег Линук десктопа? Уморни сте од отварања Фирефок-а или Цхроме-а да бисте гледали своје емисије? Погледајте Елецтронплаиер. То је апликација за стриминг за Линук која подржава већину маинстреам сервиса за стриминг, укључујући Хулу. Ево како да га подесите на свом систему.

Напомена: да бисте успешно пратили овај водич; мораћете да имате Хулу налог, као и плаћену претплату за услугу. Хулу неће функционисати у оквиру Елецтронплаиер-а без налога. Пронађите више информација о Хулу овде.

Инсталирање Елецтронплаиер-а на Линук

Елецтронплаиер је одлична апликација за гледање омиљених емисија на Хулу-у са Линук десктопа. Међутим, ова апликација није унапред инсталирана ни на једном Линук оперативном систему, тако да ћете морати да је подесите ручно.

Инсталација Елецтронплаиер-а на Линук-у може се извршити на три начина. Први начин је преко Линук Снап пакета. Други метод је АппИмаге, који је сличан Виндовс ЕКСЕ-у. Такође је доступан у Арцх Линук АУР-у.

Линук Снап пакет

Да бисте подесили Елецтронплаиер на Линук-у преко Снап продавнице, почните тако што ћете омогућити извршавање Снап пакета на свом рачунару. Можете омогућити рунтиме инсталирањем пакета „снапд“ и омогућавањем услуге „снапд.соцкет“ са Системд-ом.

Напомена: потребна вам је помоћ да подесите Снап рунтиме на рачунару? Ако је тако, можемо помоћи. Пратите наш водич о томе како да подесите Снап пакете на Линук-у.

Након подешавања Снап рунтиме-а на вашем рачунару, инсталација Елецтронплаиер-а на Линук-у може да почне. Прво отворите прозор терминала на Линук радној површини притиском на Цтрл + Алт + Т на тастатури. Или потражите „Терминал“ у менију апликације и покрените га.

Са отвореним прозором терминала, користите команду снап инсталл испод.

sudo snap install electronplayer

АппИмаге

Ако Снапс није ваша ствар, можете инсталирати апликацију и преко АппИмаге-а. За почетак отворите прозор терминала на Линук радној површини. Прозор терминала можете отворити притиском на Цтрл + Алт + Т на тастатури или претраживањем „Терминал“ у менију апликације.

Са отвореним прозором терминала и спремним за употребу, унесите команду вгет доле да бисте преузели најновије АппИмаге издање Елецтронплаиер-а.

wget https://github.com/oscartbeaumont/ElectronPlayer/releases/download/v2.0.8-rc4/electronplayer-2.0.8.AppImage

Након преузимања датотеке АппИмаге, користите команду мкдир да бисте креирали нову фасциклу. Ова фасцикла ће се звати „АппИмагес“ и користиће се за чување датотека Елецтронплаиер АппИмаге.

mkdir -p ~/AppImages/

Користећи команду мв, поставите датотеку АппИмаге у новостворену фасциклу АппИмагес.

mv electronplayer-2.0.8.AppImage ~/AppImages/

Сада морате да ажурирате дозволе за апликацију Елецтронплаиер да би се могла извршити као датотека.

sudo chmod +x electronplayer-2.0.8.AppImage

На крају, покрените програм Елецтронплаиер користећи извршне команде у наставку.

cd ~/AppImages/
./electronplayer-2.0.8.AppImage

Такође можете покренути Елецтронплаиер тако што ћете отворити фасциклу „АппИмагес“ и двапут кликнути на датотеку АппИмаге.

Арцх Линук

Апликација Елецтронплаиер је доступна за инсталацију у Арцх Линук АУР. Ако желите да га инсталирате на свој систем, отворите прозор терминала на Линук радној површини. Затим, узастопно унесите наредбе испод.

sudo pacman -S git base-devel

git clone https://aur.archlinux.org/trizen.git

cd trizen/

makepkg -sri
trizen -S electronplayer

Како гледати Хулу на Линук радној површини

Да бисте гледали Хулу на Линук радној површини помоћу апликације Елецтронплаиер, урадите следеће. Прво отворите „Елецтронплаиер“ тако што ћете га потражити у менију апликације. Када се отвори, пратите доленаведена упутства корак по корак.

Корак 1: Унутар апликације пронађите икону „Хулу“ и кликните на њу мишем. Ако користите верзију Елецтронплаиер-а која нема икону Хулу, урадите следеће.

Прво пронађите мени „Подешавања“ и пронађите подмени „Омогућене услуге“. Погледајте подмени за „Хулу“ и кликните на њега мишем да бисте га омогућили. Затим поново покрените апликацију Елецтронплаиер.

Корак 2: Након што кликнете на икону „Хулу“ унутар апликације Елецтронплаиер, Хулу веб локација ће се учитати. Пронађите мени у горњем десном углу и изаберите га мишем да видите садржај.

Корак 3: Унутар Хулу менија кликните мишем на дугме „Пријава“. Када изаберете ово дугме, од вас ће се тражити да унесете своје корисничке акредитиве и лозинку. Урадити тако.

Корак 4: Након што се пријавите на свој Хулу налог, појавиће се ваше „Ствари“. Помоћу миша изаберите ТВ емисију или филм који желите да гледате и пустите да се учита да бисте уживали у емисији.

Треба да затворите Хулу? Затворите прозор Елецтронплаиер-а и требало би да се затвори. Алтернативно, да бисте заменили услуге, кликните на „Услуге“ и изаберите опцију „мени“ да бисте приступили менију услуга.