Како гледати 3Д филм са ВР слушалицама

Телевизори су далеко одмакли од тешких, квадратних, ЦРТ екрана какви су били пре много година. Осим што су тањи, више им није потребна бакарна кабловска веза и имају изузетно боље резолуције, постали су и паметни. Екрани су сада толико софистицирани да можете гледати 3Д филм из удобности свог дома. Једина ствар која вас зауставља је цена на овим фантастичним екранима која је, с обзиром на то да је технологија још увек нова, велика. То не значи нужно да не можете да гледате 3Д филм код куће. Ако код куће имате јефтине ВР слушалице, то је заправо прилично лако учинити. Ево како можете да гледате 3Д филм са ВР слушалицама.

Ево шта ће вам требати;

3Д филм. Не можете да претворите 2Д филм у 3Д тако да ниједан од ваших постојећих 2Д наслова неће радити. Мораћете да купите 3Д филм.
Телефон; иПхоне или Андроид, било који од њих ће радити. Претпоставићемо да се ваш телефон лепо уклапа у ВР слушалице које имате при руци.
ВР слушалице. Користили смо ВР Схинецон слушалице доступне за 35 долара.

Једина додатна ствар која вам може затребати, у зависности од 3Д филма који имате, је апликација за репродукцију за ВР слушалице. Разлог зашто вам је потребна посебна апликација за репродукцију 3Д филма, јер када пуштате било коју врсту видео записа који је намењен за ВР слушалице, он се дели на два прозора попут овог;

Кажемо да ће вам апликација можда требати јер филм можда неће бити подељен на два прозора. Онај са којим смо ово испробали је већ био подељен на два прозора. У случају да ваш филм није, ево две бесплатне апликације, по једна за иОС и Андроид, за поделу приказа.

  Водич за деблокирање ваше активности

За кориснике иОС-а, Хомидо Плаиер је апликација по избору. Предвиђено је да иде са њиховим сопственим ВР слушалицама, али можете да користите апликацију са било којим слушалицама које имате. Да бисте свој видео додали у плејер апликације, преузмите га, а затим повежите телефон са рачунаром. Отворите иТунес и изаберите свој уређај. У оквиру опција садржаја вашег уређаја кликните на Апликације и померите се надоле у ​​окну са десне стране. Видећете листу свих инсталираних апликација и засебну листу апликација у које можете да додате датотеке. Изаберите Хомидо Плаиер овде и скролујте надоле док не видите дугме „Додај датотеку“. Кликните на њу, идите до своје датотеке и изаберите је, а затим сачекајте да се дода на ваш уређај. Не морате да синхронизујете телефон са иТунес-ом.

Када поставите филм за репродукцију, само убаците телефон у слушалице и уживајте. Уверите се да сте искључили опцију за 360 степени и прешли на опцију „равна“. СБС би требало да буде искључен ако вам је потребна апликација да подели филм на два прозора, а „Укључено“ ако не морате да поделите филм. Ево како то изгледа у Хомидо плејеру.

За кориснике Андроид-а постоји ААА ВР биоскоп. Апликација је одлична ако ваше слушалице немају дугмад било које врсте. Може да подели видео у два прозора и можете се кретати апликацијом покретима главе. Додавање датотеке је једноставно; само га копирајте на свој уређај.

Ако имате филм који је већ подељен на два прозора, само га пустите помоћу ВЛЦ плејера.

Све што је преостало, сада када имате филм и апликацију за репродукцију, јесте да га уметнете у слушалице и уживате. Наравно, ово није породично искуство. Само ви седите сами са слушалицама закаченим за главу и гледате филм, али то ради трик за индивидуалне потребе довољно добро. Можда ћете имати проблема са видео форматом, па се уверите да је формат у којем је ваш филм компатибилан са филмским плејером, односно апликацијом коју ћете користити за репродукцију.

  Шта је напад хладног покретања и можете ли се одбранити од њега?

Инсталирајте Хомидо Плаиер из Апп Сторе-а

Инсталирајте ААА ВР Цинема из Гоогле Плаи продавнице