Како да ажурирате Телеграм Линук десктоп апликацију

Да ли сте узбуђени због најновијих Телеграм Десктоп функција, али ваш Линук клијент је застарео? Да ли треба да знате како да ажурирате Телеграм на најновији и најбољи на свом Линук рачунару, али не можете да схватите? Можемо помоћи! Пратите нас како да ажурирамо Телеграм на Линук-у!

Упутства за ажурирање Убунтуа

Да бисте ажурирали Телеграм десктоп апликацију на Убунту-у, мораћете да користите команду апт упдате. Отворите прозор терминала притиском на Цтрл + Алт + Т на радној површини или потражите „Терминал“ у менију апликације и отворите га на тај начин.

Када се отвори прозор терминала, користите команду апт упдате да освежите Убунту софтверске изворе (и проверите да ли постоје ажурирања). Ова команда би требало да се покрене брзо и она ће вам рећи када ажурирања буду доступна.

sudo apt update

Када је команда апт упдате завршена, покрените команду апт упграде. Инсталираће сва ваша ажурирања, укључујући ажурирања Телеграма за радну површину. Имајте на уму да би требало да затворите Телеграм пре ажурирања.

sudo apt upgrade

Након инсталирања ажурирања, поново покрените Телеграм и ваш Убунту рачунар ће имати најновије функције. Ако Телеграм није могао да се ажурира, размислите о томе да га поново инсталирате помоћу наредбе испод.

sudo apt install telegram-desktop --reinstall

Дебиан упутства за ажурирање

Дебиан Линук има Телеграм Десктоп доступан у својим софтверским изворима, али лоша вест је да је ужасно застарео. Ако желите новије издање, деинсталирајте Дебиан Линук верзију Телеграма. Затим следите упутства за Флатпак.

  4 начина да проверите да ли црон ради на Линук-у

Арцх Линук упутства за ажурирање

Ако користите Арцх Линук, вероватно већ имате инсталирану најновију инсталацију Телеграма. Међутим, ако сте тек почели да користите Арцх и не знате како да ажурирате, ево шта треба да урадите.

Прво отворите прозор терминала на Арцх Линук радној површини притиском на Цтрл + Алт + Т на тастатури или тражењем „Терминал“ у менију апликације. Када се отвори, користите команду пацман -Сииу.

Команда пацман -Сииу ће проверити да ли постоје ажурирања, освежити изворе пакета и надоградити ваш систем одједном. Арцх Линук се често ажурира, тако да ви мај добијте много пакета уз ажурирања Телеграма.

sudo pacman -Syyuu

Ако не видите ажурирања Телеграма, ви мај потребно је поново инсталирати апликацију. Да бисте то урадили на Арцх Линук-у, урадите следећу команду.

sudo pacman -S telegram-desktop

Федора упутства за ажурирање

Федора Линук увек добија ажурирања одмах, тако да Телеграм увек треба да буде ажуриран. Међутим, ако су вам потребне нове Телеграм Десктоп функције и нисте дуго ажурирали Федору, мораћете да ажурирате.

Да бисте ажурирали Федору, почните покретањем прозора терминала на Линук радној површини. То можете учинити притиском на Цтрл + Алт + Т на тастатури или претраживањем „Терминал“ у менију апликације.

Када је прозор терминала отворен, користите наредбу днф упдате да освежите Федора софтверске изворе и инсталирате најновије закрпе и ажурирања. Имати на уму; ово мај одвојите мало времена јер Днф може бити спор.

sudo dnf update 

Не видите никаква ажурирања Телеграма у Федори? ти мај немају инсталиран Телеграм. Да бисте то поправили, можете га поново инсталирати помоћу:

sudo dnf install telegram-desktop

ОпенСУСЕ упутства за ажурирање

ОпенСУСЕ ужива у релативно новим ажурирањима апликације Телеграм Десктоп. Као резултат тога, вероватно ћете имати већ подешене најновије функције Телеграма. Уз то, ако већ неко време нисте ажурирали свој систем и морате да га ажурирате, ево како то да урадите.

  Како поставити Винепакс на Линук

Прво отворите прозор терминала на радној површини ОпенСУСЕ. Можете га отворити притиском на Цтрл + Алт + Т на тастатури или претраживањем „Терминал“ у менију апликације. Када је прозор терминала отворен, користите наредбу зиппер упдате да бисте инсталирали сва ажурирања доступна за систем.

sudo zypper update

Након инсталирања ажурирања, Телеграм би требало да има најновије функције. Ако, из неког разлога, немате Телеграм Десктоп на свом ОпенСУСЕ Линук систему, можете користити доњу наредбу зиппер инсталл да бисте је поново инсталирали.

sudo zypper install telegram-desktop

Флатпак упутства за ажурирање

Апликација Телеграм Десктоп долази у продавници апликација Флатхуб, што је чини доступном за једноставну инсталацију скоро сваком Линук кориснику који има приступ Флатпак-у. Ако већ неко време нисте ажурирали свој Флатпак и пропуштате најновије функције Телеграма, ево шта треба да урадите.

Прво отворите прозор терминала на Линук радној површини притиском на Цтрл + Алт + Т или тражењем „Терминал“ у менију апликације. Затим користите наредбу за ажурирање флатпак-а да освежите Флатпак и инсталирате најновије исправке.

sudo flatpak update