Како да видите колико је продавница тренутно заузета помоћу Гоогле мапа

Сада више него икада, сви желимо да идемо у продавнице прехрамбених производа и друге основне послове када није гужва. Са неколико додира, Гоогле мапе вам могу рећи колико је тренутно заузета продавница, ресторан, парк или друга локација.

Ове информације можете пронаћи на веб локацији Гоогле мапа у свом прегледачу или у апликацији Гоогле мапе за иПхоне, иПад и Андроид. Потражите назив продавнице, ресторана, предузећа или друге локације—то чак функционише и за паркове.

Кликните или додирните назив локације да бисте видели више информација о њој. Потражите графикон „Популарна времена“ на табли – можда ћете морати да се померите надоле да бисте га видели. Потражите време „Уживо“ које вам говори колико је посао тренутно заузет.

Такође можете да кликнете на назив дана у недељи и изаберете други дан у недељи да бисте проверили када је локација обично најпрометнија. Да ли више људи купује у среду или недељу? Да ли је продавница мање заузета рано ујутру или касно увече? Табела ће вам рећи.

Вреди напоменути да ови историјски подаци можда тренутно нису тако предиктивни као обично. Обрасци куповине (и радно време продавница) су се променили. Међутим, подаци уживо би требали бити корисни—ако каже да је локација тренутно заузета, можете сачекати док Гоогле не каже да је локација мање заузета да бисте кренули тамо.

Ове информације нису доступне за сваку локацију. Неће бити доступан за неке локације које немају „довољну посету“ од људи који су омогућили Гоогле историју локација, према Гоогле.

  иТоолаб ВатсГо – ВхатсАпп трансфер између Андроида на иПхоне (резервна копија и враћање у претходно стање)

Како то функционише?

Ова функција користи податке о локацији које Гоогле добија од људи који одлуче да омогуће Гоогле историју локација на својим телефонима. Користећи ове податке, Гоогле ће проценити колико је тренутно заузет на одређеној локацији.

Такође памти историјске податке и може да их усредсреди да би вам показао када је продавница обично највише—и најмање—заузета сваке недеље.