Како да видите лепљиве белешке за Виндовс 10 на вебу и Андроиду

Апликација Стицки Нотес је део оперативног система Виндовс 10, али је такође повезана са вашим Мицрософт налогом. Својим лепљивим белешкама можете приступити свуда где имате веб прегледач или на Андроид телефону. Подршка за иПхоне и иПад стиже ускоро.

Како видети лепљиве белешке на вебу

Виндовс 10 Стицки Нотес синхронизује све ваше белешке са облаком и омогућава вам да креирате, прегледате и управљате белешкама на вебу са било ког рачунара. Међутим, доћи до тамо није тако једноставно као што мислите. Претраживање интернета не пружа директну везу до било које Мицрософт локације. Уместо тога, морате знати где тачно да идете.

Да бисте приступили Стицки Нотес преко веба, мораћете да будете пријављени у апликацију Стицки Нотес помоћу свог Мицрософт налога. Да бисте проверили, кликните на икону зупчаника у горњем десном углу апликације Стицки Нотес на радној површини. Ако нисте пријављени, кликните на дугме „Пријава“ на врху прозора. Апликација Стицки Нотес ће синхронизовати ваше белешке са вашим Мицрософт налогом, тако да можете да им приступите на вебу, на другим Виндовс 10 рачунарима и Андроид телефонима.

Укључите свој омиљени претраживач, идите на оненоте.цом/стицкинотес, и пријавите се на свој Мицрософт налог.

Након што се пријавите, учитава се једноставна почетна страница са лепљивим белешкама и листа синхронизованих белешки се појављује дуж леве бочне табле. Кликом на белешку приказује се цео њен садржај у окну са десне стране.

Ако немате већ креирану белешку, кликните на дугме + на врху странице да бисте започели нову.

  28 најбољих бесплатних софтвера за Виндовс рачунар

Ако желите да своје белешке означите бојама, или вам белешка можда више није потребна, кликните на икону менија са три тачке да бисте открили избор боја и дугме за брисање.

Виндовс 10 Стицки Нотес се синхронизује са било којим уређајем на који се пријавите помоћу Мицрософт налога. То значи да ако купите нови рачунар, све ваше белешке се аутоматски синхронизују са радном површином.

Како да видите лепљиве белешке на свом Андроид телефону

Мицрософт ради на синхронизацији ваше Виндовс 10 машине са вашим телефоном Мицрософт Лаунцхер за Андроид. Мицрософт Лаунцхер је за Андроид кориснике који желе беспрекорно искуство са Мицрософт апликацијама, као што су Оффице, Оутлоок, па чак и Стицки Нотес, да наставе тамо где сте стали на рачунару.

Након што инсталирате Мицрософт Лаунцхер, превуците прстом удесно до свог фида и све ваше белешке се синхронизују са телефоном за лак приступ у покрету.

Функционалност Стицки Нотес на мобилном уређају функционише идентично као на вебу или са вашег десктопа. Можете да креирате белешке, управљате њима и бришете их у покрету – све промене које направите синхронизују се на свим другим уређајима преко вашег Мицрософт налога.

Иако је Мицрософт Лаунцхер специфичан за Андроид, Мицрософт ради на томе доносећи лепљиве белешке на иОС уређаје преко ОнеНоте-а и тренутно су у бета фази да би се то догодило. Дакле, нећете морати дуго да чекате док не будете могли да приступите својим белешкама и са иПхоне-а.