Како да видите снагу ВиФи мреже на иОС-у

Јачина ВиФи мреже је нешто о чему размишљате када имате више мрежа на које можете да се повежете. Код куће имате само једну мрежу коју плаћате, тако да без обзира да ли је ВиФи код вашег комшије бољи, и даље можете да користите само своју.

У јавној зони где постоји неколико јавних мрежа које можете да изаберете, желећете да проверите снагу ВиФи мреже и повежете се са најјачом. И иОС и Андроид имају уграђену алатку која вам омогућава да видите снагу ВиФи мреже. Ево како то функционише у иОС-у.

Снага ВиФи мреже

На иОС-у, ако желите да површно погледате која је мрежа јача, потребно је само да отворите апликацију Подешавања. Изаберите ВиФи и сачекајте да се наведу доступне мреже. Погледајте малу ВиФи икону поред сваке мреже. Број попуњених лукова ће показати која је мрежа јача.

На слици испод можете видети да мрежа под називом Тхе Бат Цаве није тако јака као мрежа под називом ФАТИМА-ВАХАБ.

Попуњени лукови су брз визуелни начин да проверите јачину сигнала, али вам не говори много јер нема много домета. Ако желите прецизније очитавање јачине сигнала, можете инсталирати апликацију под називом АирПорт Утилити компаније Аппле.

Инсталирајте апликацију и отворите апликацију Подешавања. Померите се надоле док не пронађете АирПорт Утилити. Додирните апликацију и омогућите Ви-Фи скенер. Када то урадите, отворите апликацију АирПорт Утилити са почетног екрана. Додирните ВиФи Сцан и сачекајте да скенира све оближње мреже. Свака мрежа ће се појавити са статистиком под називом Дбм. То ће бити негативна вредност. Што је ова вредност већа, то је јачина сигнала боља.

  Како онемогућити доступност у иОС-у

На слици испод, -27дБм је веће од -73дБм што значи да је мрежа под називом ФАТИМА-ВАХАБ јача од мреже под називом Тхе Бат Цаве. Обавезно опозовите приступ Ви-Фи скенирању апликације када завршите или ће вам то испразнити батерију.

Постоје многе друге апликације које раде исто што и АирПорт Утилити. Ако имате апликацију која може да прати вашу употребу података, можда има сличну функцију која вам омогућава да видите снагу ВиФи мреже.

Штета је што иОС не нуди више информација о снази мреже, али ако смо искрени, већини корисника ће бити довољна визуелна помоћ јер је лакша за разумевање и даје општу представу о томе шта треба да знају.