Како да избришете свој Гмаил налог без брисања Гоогле налога

Сасвим је лако жонглирати са неколико Гоогле налога, али Гмаил налози се разликују јер привлаче нежељену пошту и хакере. Ако вам не треба, ево како да избришете Гмаил налог.

Добра вест је да можете да избришете свој Гмаил без додиривања Гоогле налога. Када избришете свој Гмаил налог, губите приступ свом пријемном сандучету и свакој е-поруци коју сте послали и примили, а та адреса е-поште ће бити онемогућена. Сви мејлови ће бити избрисани за два радна дана.

Пре него што избришете свој Гмаил налог, требало би да ажурирате своју адресу е-поште на свим важним налозима (као што је ваш банковни рачун). Биће немогуће опоравити налог помоћу избрисане Гмаил адресе.

Када избришете свој Гмаил налог, и даље ћете моћи да се пријавите на свој Гоогле налог користећи алтернативну адресу е-поште.

Пре него што почнете, посетите Гоогле архивирање да безбедно преузмете све податке са својих Гмаил и Гоогле налога. У зависности од тога колико сте ускладиштили, ово може потрајати.

Започећемо овај процес из Гмаил пријемног сандучета. Иди на Гмаил веб локација и пријавите се на налог који желите да избришете.

Затим кликните на икону Мени у горњем десном углу, а затим кликните на „Налог“.

Кликните на икону Мени у горњем десном углу, а затим кликните

Сада ћете ући на страницу за управљање Гоогле налогом. Овде кликните на „Подаци и персонализација“ на бочној траци.

Кликните

Померите се надоле и кликните на „Избриши услугу или свој налог“. Ако већ нисте, прво треба да кликнете на „Преузми своје податке“ да бисте преузели копију свих својих Гоогле података. Не можемо довољно нагласити колико је овај корак важан, јер ћете све трајно избрисати.

  Како пронаћи контакте на Инстаграму

Кликните

Затим кликните на „Избриши услугу“.

Кликните

Пријавите се са својом лозинком и кликните на „Даље“.

Унесите лозинку и кликните

На страници „Избриши Гоогле услугу“ кликните на икону Избриши поред Гмаил ознаке.

Овде можете да унесете адресу е-поште која ће служити као нова резервна копија и опција за пријаву за остатак вашег Гоогле налога. За ово морате да користите налог који није Гмаил.

Након што унесете адресу е-поште, кликните на „Пошаљи е-поруку за верификацију“.

Кликните

У искачућем прозору кликните на „Схватио сам“.

Кликните

Затим отворите пријемно сандуче за адресу е-поште коју сте управо навели и потражите нову е-пошту са насловом „Потврда брисања Гмаил-а“.

Кликните на везу у е-поруци.

Након отварања везе, видећете последњи екран за потврду за брисање вашег Гмаил налога. Требало би да одвојите мало времена да га прочитате.

Кликните на поље да бисте потврдили да желите да трајно избришете налог, а затим кликните на „Избриши Гмаил“.

Кликните на поље за потврду, а затим кликните

На следећем екрану кликните на „Готово“ да бисте довршили процес.

Кликните

Ваш Гмаил налог ће бити избрисан након неколико секунди. Нећете моћи да се пријавите на свој Гмаил или Гоогле налог користећи исту адресу е-поште. Од сада ћете користити алтернативну адресу е-поште коју сте навели.

Такође можете да избришете свој Гоогле налог заједно са Гмаил налогом ако желите.