Како да искључите евиденцију о изложености и обавештења о ЦОВИД-19 на иПхоне-у

Аппле је представио свој АПИ за обавештења о изложености у ажурирању за иПхоне за иОС 13.5 заједно са евидентирањем изложености и обавештењима која су експлицитно развијена да помогну у праћењу контаката са коронавирусом. Ево како можете да укључите или онемогућите функцију евидентирања изложености ЦОВИД-19 на свом иПхоне-у.

Гугл и Аппле удружили су снаге како би створили дигиталну верзију оквира за праћење контаката под називом Обавештења о изложености. Ако имате инсталирану апликацију за праћење здравља, ваш иПхоне ће слати насумичне Блуетоотх сигнале на уређаје око вас. Такође ће прикупљати сигнале са телефона на којима сте били 10 минута или више.

Ако се некоме дијагностикује ЦОВИД-19, може се означити као заражено у апликацији за праћење здравља. Сваки дан, ваш иПхоне ће преузимати нову анонимну базу података оних са верификованим футролама и проверавати је у односу на светионике ускладиштене на вашем уређају. Ако сте се укрстили у последњих 14 дана, добићете обавештење да сте можда били изложени ЦОВИД-19, а апликација ће вас водити кроз следеће кораке.

Функција евидентирања изложености није подразумевано омогућена, а да бисте је омогућили, потребно је да инсталирате подржану апликацију за праћење здравља (од ваше локалне јавне здравствене организације). Уз то, можете ући и онемогућити функцију (и избрисати евиденцију изложености) у било ком тренутку.

Ажурирање: Ова подешавања су премештена у иОС 13.7. Сада ћете их пронаћи у Подешавања > Обавештења о изложености. Они више нису под Подешавања > Приватност.

Да бисте започели, отворите апликацију „Подешавања“ на свом иПхоне-у, а затим изаберите опцију „Приватност“.

  Неискоришћени Роблок кодови поклон картица: Искористите одмах

Овде додирните дугме „Здравље“.

Сада ћете видети потпуно нову опцију „Евиденција изложености ЦОВИД-19“ на врху странице Здравље.

Овде ћете пронаћи детаље о апликацијама за праћење здравља које сте инсталирали. Ако имате инсталирану апликацију за праћење здравља, можете да додирнете прекидач поред „Истражи евидентирање“ да бисте омогућили функцију.

Изаберите опцију „Провере изложености“ да бисте видели евиденцију свих захтева за проверу Ваше евиденције изложености у последњих 14 дана.

Ако желите, можете да избришете своју евиденцију изложености додиром на дугме „Избриши евиденцију изложености“.

Желите да сазнате више? Погледајте наше објашњење за праћење контаката и најбоље апликације и веб локације за праћење ЦОВИД-19.