Како да искључите или прилагодите нова упозорења е-поштом у Оутлоок-у

Оутлоок одлично обавештава вас о новим порукама е-поште користећи неколико различитих метода да вас упозори. Ево свих начина на које можете бити упозорени и како да их искључите или прилагодите.

Оутлоок користи следеће четири методе да вас обавести о новим имејловима:

Пуштање звука
Промена показивача миша
Приказује се икона е-поште на траци задатака
Приказивање упозорења банера у доњем десном углу екрана (горе десно за Мац кориснике)

Све ово се може потпуно искључити. Покрените апликацију Оутлоок, а затим идите на Датотека > Опције > Пошта и померите се надоле до одељка „Долазак поруке“.

Можете укључити или искључити било које од упозорења тако што ћете означити или опозвати одговарајућа поља. Кликните на дугме „ОК“ да бисте затворили панел са опцијама када завршите.

Међутим, искључивање упозорења овде је решење на све или ништа. Шта ако желите да ваша упозорења буду мало мање досадна или неблаговремена?

Коришћење Фоцус Ассист-а у оперативном систему Виндовс 10

Понекад уопште не желите обавештења, али само неко време док се фокусирате на нешто друго. Ту нам помаже Фоцус Ассист.

Фоцус Ассист је уграђени Виндовс алат који је стигао у ажурирању из априла 2018. и сакрива упозорења из било које (или свих) апликација у временима и ситуацијама које одаберете. Детаљно смо покрили Фоцус Ассист, али ево шта треба да урадите да бисте били сигурни да ради оно што желите за Оутлоок.

  10 примера команди вгет који ће вам помоћи у решавању проблема - вгет тест

Иако Фоцус Ассист можете да отворите на више начина, тамо ћемо отићи кроз таблу Подешавања. Притисните Виндовс+и на тастатури да бисте отворили таблу са подешавањима, потражите „Фоцус Ассист“, а затим изаберите „Фоцус Ассист Сеттингс“ из падајућег менија.

Померите се надоле до одељка „Аутоматска правила“ и укључите опције које желите да омогућите.

Тхе

Свака опција дозвољава или „Само приоритет“ или „Само аларми“, што се може изменити кликом на опцију и променом „Нивоа фокуса“.

Пример за

„Аларми“ се посебно односе на аларме које генерише сат или апликације за упозорење. Ако уопште не желите да вас узнемиравају, можете да поставите опцију на „Само приоритетно“ и уклоните све приоритетне апликације.

Можете додатно да прилагодите „Током ових времена“ тако што ћете кликнути на њега и променити временске опције.

Временске опције у

Ово је корисно ако желите да се Фоцус Ассист укључи само у одређено доба дана или само радним данима и/или викендом.

Виндовс обавештења и радње

Поред Фоцус Ассист-а, у Виндовс-у су доступне поставке обавештења за Оутлоок. У менију Подешавања (тастери Виндовс+и), потражите „Обавештења“ или, ако већ гледате Фоцус Ассист, изаберите „Обавештења и радње“ из менија са леве стране.

Тхе

Померајте надоле листу апликација док не пронађете „Оутлоок“, а затим кликните на њега да бисте отворили подешавања обавештења апликације.

Можете да промените да ли се банери приказују (иста поставка као „Прикажи упозорење на радној површини“ у Оутлооковим опцијама > Пошта) или да ли се репродукује звук (иста поставка као „Пусти звук“ у Оутлооковим опцијама > Пошта), али друго опције су специфичне за таблу Обавештења и радње.

  Поправите Фирефок не реагује

Прве две јединствене опције су да ли желите да се обавештења приказују у Акционом центру (подразумевано, ово је омогућено) и да ли желите да сакријете обавештења од појављивања на закључаном екрану (подразумевано, ово је онемогућено).

Други скуп јединствених опција је колико Оутлоок обавештења је видљиво у Акционом центру (1, 3, 5, 10 или 20) и где се на листи приоритета Оутлоок обавештења приказују у Акционом центру.

Ова подешавања неће променити Оутлооково понашање, али ће променити шта Виндовс ради са упозорењима на банер и како приказује Оутлоок упозорења у Акционом центру.

Промените звук упозорења

На крају, не заборавите да такође можете променити звук обавештења о новој пошти на нешто више по свом укусу. Умирујућа бука од подразумеваног звона може да учини нову пошту мање ометајућом.