Како да контролишете које апликације могу да приступе здравственим подацима вашег иПхоне-а

Ваш иПхоне зна много о вашем здрављу, посебно ако користите апликације као што је МиФитнессПал или пратите своју активност помоћу Аппле Ватцх-а. Ако добијете дозволу, апликације могу приступити тим подацима. Ево како да проверите које апликације имају приступ вашим подацима.

Показали смо како може да прати вашу локацију и излаже те податке апликацијама раније, али шта је са вашим здравственим подацима? Апликација Здравље прикупља онолико података колико можете да јој дате, а ако користите апликације за праћење тежине, калорија, крвног притиска и још много тога, то може бити много. Ако носите Аппле Ватцх, то може бити чак и више информација него што мислите.

Како да контролишете које апликације могу да приступе вашим здравственим подацима

Можда постоје неке врсте здравствених података које уопште не желите да се прате, или можда постоје други за које немате ништа против да Аппле види, али радије не бисте их предали апликацијама. Све је то нешто што можете да контролишете из апликације Хеалтх.

Да бисте започели, отворите апликацију Здравље на свом иПхоне-у и додирните „Извори“ на дну екрана.

Овде можете видети све апликације које су захтевале приступ вашим здравственим подацима, било да прочитате постојеће или да додате нове здравствене податке. Додиром на појединачну апликацију добијате додатне информације о подацима којима она има приступ.

Можете чак и да видите податке којима су деинсталиране апликације имале приступ тако што ћете додирнути „Деинсталиране апликације“.

Постоји згодно дугме за уклањање свих приступа на врху екрана, али ако желите детаљнију контролу, то је могуће преко низа прекидача. Постоји и кратко објашњење зашто је апликацији потребан приступ, тако да се ваша меморија може покренути у случају да је у питању стара апликација на коју сте можда заборавили.

  10 најбољих софтверских планова производа за брз напредак

Да бисте онемогућили приступ апликације свим врстама здравствених података, додирните „Искључи све категорије“. Ако бисте радије само онемогућили неке категорије, пребаците њихов одговарајући прекидач у положај „Искључено“.

Искључите приступ или додирните

Поновите овај процес за сваку апликацију приказану овде да бисте прилагодили која апликација има приступ којим здравственим подацима.