Како да контролишете свој Року уређај помоћу Амазон Алека

Већ можете да контролишете Року гласом помоћу одговарајућег даљинског управљача или помоћу Гоогле помоћника. Али ако имате Ехо, нисте имали среће. Нова вештина из Року-а то мења тако што доноси Алека гласовну контролу на ваше уређаје.

Року је најбољи уређај за стриминг за особу која жели да гледа све. Уз Року, можете да гледате филмове и ТВ емисије из скоро сваке продавнице, било да је то Амазон, Гоогле, Нетфлик или ваши омиљени канали као што су ЦБС, НБЦ или ПБС. Има интерфејс једноставан за коришћење, па чак и понуде 4К подршка по прилично ниским ценама.

Али ако желите да контролишете свој Року својим гласом, морали сте да имате Року даљински управљач са уграђеним микрофоном или Гоогле помоћник. Било ко у Алека кампу је изостављен. Сада Року то решава са новом Алека вештином. Након инсталирања вештине, моћи ћете да контролишете било који Року уређај или ТВ који користе Року ОС 8.2 или новији. Можете покретати филмове, апликације, а ако ваш ТВ има Року, можете чак и да контролишете функције као што су јачина звука или пребацивање улаза.

Слично Гоогле Ассистант-у, гласовне команде треба да користе Року за име, тј. да кажу Року да отвори Хулу или отвори Хулу на Року. И нажалост, не можете контролисати Нетфлик гласовним командама.

Како подесити вештину Року Алека

Почетак је само инсталирање било које друге Алека вештине. Отворите апликацију Алека и додирните мени хамбургера у горњем левом углу.

Додирните „Вештине и игре“.

  Шта је сервер без главе?

Додирните лупу у горњем десном углу и потражите Року.

Изаберите опцију Року из резултата.

Додирните „Омогући за коришћење“.

Унесите своје Року акредитиве, додирните поље „Ја нисам робот“, а затим додирните „Пријави се“.

Додирните дугме „Прихвати и настави“.

Одаберите Року уређаје за које желите да омогућите Алека контролу, а затим додирните дугме „Настави на Алека апликацију“.

Требало би да добијете поруку да је Року повезан. Само додирните Кс да бисте се вратили на апликацију Алека.

Ремембер То Саи Року

Све је спремно, сада можете да контролишете своје Року уређаје из Алека-е. Само запамтите да гласовне команде захтевају да изговорите „Року“ као део команде. Али сада можете рећи „покрени Сховтиме на Року-у” или „покажи ми акционе филмове на Року-у” и тако даље. Као и увек, Алека најбоље функционише када групишете своје уређаје, па размислите о додавању Рокуа у групу са најближим Ецхо-ом.