Како да користите Гоогле Меет кодове да бисте се придружили састанку

Гоогле Меет састанке је лако направити и придружити им се. Имате опцију да користите Гоогле Меет са Гоогле налогом или без њега. Исто тако, свако кога позовете на састанак може му се придружити, без обзира да ли је пријављен на Гоогле налог или не.

Гоогле Меет код

Гоогле Меет линкове је такође релативно лако делити. За разлику од везе за Зоом састанак, линк за састанак у Гоогле Меет-у је много мањи и подељен на одељке тако да се може лакше делити или куцати.

Гоогле Меет кодови

Гоогле Меет код има десет знакова. Прати образац 3-4-3 и сваки одељак је одвојен цртицом што олакшава читање и унос.

Идентификујте Гоогле Меет код

Гоогле Меет код се може унети у веб апликацију Гоогле Меет или у мобилне апликације. Веза не мора нужно да буде унета у целини.

Ако нисте сигурни који је Гоогле Меет код за састанак, пратите упутства.

Ако сте генерисали нову везу за састанак, део који следи после .цом/ је код састанка. У примеру испод, код састанка је: ифз-аивк-крг

https://meet.google.com/yfz-aivq-qrg

Користите Гоогле Меет код

Када добијете код, можете га користити да се придружите састанку.

У веб апликацији Гоогле Меет;

Посетите Гоогле Меет.
Кликните унутар поља Унесите код или надимак.
Унесите код.
Додирните Ентер и моћи ћете да се придружите састанку.

Да бисте користили код у Гоогле Меет иОС или Андроид апликацијама, пратите ове кораке.

Отворите Гоогле Меет.
Додирните Придружите се састанку.
Унесите код у поље.
Додирните Придружи се.

Када унесете код, обавезно унесите и цртице. Код је у суштини део УРЛ адресе састанка. То чини код лакшим за читање, али не значи да је цртица бескорисна.

Ако сте забринути да веза или састанак нису безбедни јер нису шифровани, не може се много учинити. Гоогле Меет нема опцију лозинке, али домаћин састанка има опцију да дозволи или одбије улазак некоме ко покушава да уђе на састанак.

Закључак

Гоогле Меет код је у великој мери сличан ИД-у састанка који Зоом даје корисницима. За разлику од Зоом-а, Гоогле Меет то обавља помоћу везе. Гоогле Меет линк није шифрован као Зоом линк јер није укључена лозинка. Зато веза функционише као веза и има додат код који се лако уноси.