Како да користите подељени екран Мицрософт Теамс-а на састанцима

На састанке на мрежи је потребно доста навикавања и многим људима ће се осећати неприродно. Онлине састанци омогућавају корисницима да виде ко говори, али само особу која говори, док ће се сви остали појавити као сличица или име на листи. Скоро увек ћете имати утисак да је на састанку само једна особа док неко други не проговори.

Мицрософт Теамс подељени екран

Састанак на мрежи може имати било који број учесника, али величина вашег екрана није довољно велика да прими видео од свих. Постоје ограничења у томе колико видео снимака може бити приказано један поред другог пре него што се мора сакрити. Мицрософт Теамс има приказ подељеног екрана који ће омогућити корисницима да гледају видео од више учесника један поред другог.

Омогућите подељени екран Мицрософт Теамс-а

Мицрософт тимови ће аутоматски омогућити подељени екран, међутим, ово подлеже одређеним ограничењима. Подељени екран може да прикаже учеснике састанка у мрежи 2×1 или 4×4. Требало би да се омогући аутоматски ако имате толико људи на састанку. Ако премашите 4, вратићете се на приказ за једну особу.

Отворите Мицрософт Теамс.
Започните састанак и дозволите члановима тима да се придруже.
Када чланови тима пређу број од 4, кликните на дугме више опција поред имена/видеа члана.
Изаберите Пин. Поновите за онолико учесника колико може да стане на ваш екран.
Мицрософт тимови ће ући у приказ подељеног екрана и приказати видео записе за закачене учеснике један поред другог.

  Шта је ГитЛаб и где га хостовати?

Мрежа Мицрософт Теамс 3 к 3

Мрежни приказ 3×3 у Мицрософт Теамс-у омогућава да се 9 видео фидова истовремено приказује на екрану. Овај распоред ће почети када будете имали 9 учесника на састанку.

Блокирајте видео из приказа мреже/подељеног екрана

Мицрософт тимови ће приказати видео снимак учесника по принципу „први је дошао први услужен“. Ако сматрате да одређени чланови тима не морају да добију сопствени видео фид, можете их означити као учеснике.

Отворите Мицрософт Теамс.
Започните састанак.
Дозволите члановима тима да се придруже.
Кликните на дугме учесника на врху.
На табли са десне стране кликните на дугме више опција поред учесника.
Изаберите Направите учесника.
Поновите за друге кориснике.

Мицрософт Теамс подељени екран: видео и презентација

Мицрософт Теамс има режим презентације, али када корисник уђе у режим презентације, његов сопствени видео је скривен. Не постоји начин да се и видео и презентација прикажу једно поред другог. Једини изузетак је ако одржавате догађај уживо. Догађаји уживо у Мицрософт тимовима захтевају посебну лиценцу.

Закључак

Одржавање свих присутних током онлајн састанка је тешко и мало људи је навикло на овај одређени формат састанка. Одржавање разговора многима од њих постаје тешко. Ако вам мрежа 4×4 и 3×3 није довољна, покушајте да користите режим Заједно у Мицрософт тимовима. Додаје свакога у виртуелну салу за састанке која може да испуни физичко присуство које многима одговара.