Како да користите функцију дељења екрана у Гоогле Меет-у

Гоогле Меет се може користити бесплатно или уз плаћену претплату. Корисници са плаћеном претплатом имају тенденцију да добију бољу понуду производа која укључује изворно снимање за састанке, собе за сесије и дуже састанке. Једна функција која је универзално доступна свим корисницима Гоогле Меет-а је дељење екрана.

Дељење екрана у Гоогле Меет-у

Дељење екрана у Гоогле Меет-у

Гоогле Меет има изворну функцију дељења екрана. Свако може да га користи, тј. они са бесплатним Гоогле Меет налогом могу га користити за дељење екрана. Ова функција је доступна корисницима десктоп рачунара преко модерног претраживача и доступна је за мобилне кориснике преко званичних Гоогле Меет апликација.

Дељење екрана у Гоогле Меет-у – веб/десктоп

Да бисте делили свој екран на Гоогле Меет састанку, морате да користите модеран прегледач (Цхроме, Фирефок, Едге, Сафари) да бисте се придружили састанку.

Започните Гоогле Меет састанак или се придружите њему.
Када састанак почне, кликните на дугме за дељење екрана (дугме са стрелицом на њему).
Изаберите екран, прозор или картицу прегледача коју желите да делите.
Ако изаберете картицу за дељење, ви јун морају да дају додатне дозволе Гоогле Меет-у.
Дељење екрана ће почети.

Свако може да дели свој екран. Не морате нужно да будете домаћин састанка да бисте делили свој екран.

Дељење екрана Гоогле Меет-а – мобилни/иОС/Андроид

Да бисте делили екран током Гоогле Меет састанка са мобилног уређаја, морате да имате инсталирану званичну апликацију Гоогле Меет на телефону. Нећете, из очигледних разлога, моћи да делите екран ако сте се укључили на састанак. Званична апликација је доступна и за иОС и за Андроид.

  Како поклонити музику, филмове и друго из иТунес продавнице

Придружите се или започните састанак у званичној апликацији Гоогле Меет.
Додирните дугме више опција у доњем десном углу контролне траке на дну екрана.
Изаберите Дели екран.
Додирните Покрени емитовање.
Дељење екрана ће почети.
Све апликације и екран вашег телефона биће видљиви свима.

Напомена: неке апликације јун блокирајте дељење екрана, нпр. Нетфлик, али ћете моћи да делите скоро све апликације и све екране на свом телефону.

Закључак

Гоогле Меет има основно дељење екрана. Не постоји начин да се управља дозволама као у Мицрософт тимовима. Бесплатни план Гоогле Меет-а у основи се фокусира на једноставност коришћења, због чега је ова функција једноставна. Нажалост, пошто Гоогле Меет можете да користите само са радне површине преко прегледача, дељење екрана обично је споро и касни. Уверите се да не покрећете додатне апликације које ће оптерећивати ваш ЦПУ ако планирате да делите екран током састанка.