Како да обезбедите свој Дисцорд налог

Дисцорд је забава и игре док вам не украду налог. Уверите се да нико не може да приступи вашем налогу, чак и ако вам украде лозинку, тако што ћете применити двофакторску аутентификацију. Не заборавите да редовно ажурирате лозинку и подешавања приватности.

Како подесити двофакторну аутентификацију у Дисцорд-у

Дисцорд-ова двофакторска аутентификација (2ФА) користи Гоогле Аутхентицатор или Аутхи да пошаље привремени код на ваш паметни телефон сваки пут када се пријавите. Дисцорд вам неће дозволити да приступите свом налогу док не унесете овај код, чиме потврђујете свој идентитет.

Да бисте подесили 2ФА у Дисцорд-у, отворите мени Подешавања тако што ћете кликнути на икону зупчаника у доњем левом углу поред вашег имена и аватара.

У менију Подешавања, у оквиру Мој налог, изаберите „Омогући двофакторску аутентификацију“.

Затим ћете морати да подесите или Гоогле Аутхентицатор или Аутхи на паметном телефону или таблету. У било којој апликацији користите функцију „Скенирај бар код“ да бисте скенирали КР код у Дисцорд-у. Алтернативно, можете користити функцију „Унесите обезбеђени кључ“ у било којој апликацији да бисте унели 2ФА кључ у Дисцорд.

Када скенирате КР код или унесете 2ФА кључ у Гоогле Аутхентицатор или Аутхи, та апликација ће вам представити шестоцифрени верификациони код. Унесите тај код у Дисцорд сада да бисте активирали 2ФА.

Када се 2ФА активира, свом налогу можете додати број телефона да бисте користили СМС аутентификацију или можете да преузмете статичке резервне кодове које ћете користити кад год затребате да касније потврдите свој идентитет. Ове радње увек можете извршити касније.

  Шта је статус фокуса на вашем иПхоне-у? (И како то омогућити)

Како да обезбедите лозинку за Дисцорд

Сигурна лозинка је увек од виталног значаја за одржавање здраве безбедности. Не би требало да поново користите исту лозинку коју користите негде другде на Дисцорд-у или било којој другој услузи. Препоручујемо да користите менаџер лозинки за генерисање и чување ових јединствених лозинки.

Да бисте променили лозинку у Дисцорд-у, почните тако што ћете приступити менију Подешавања. Као и раније, кликните на икону зупчаника поред вашег имена и аватара у доњем левом углу. На страници Мој налог кликните на „Уреди“.

Изаберите „Променити лозинку?“.

Унесите своју тренутну лозинку и нову лозинку. Кликните на „Сачувај“.

Како ажурирати Дисцорд-ове поставке приватности

Дисцорд такође нуди широк спектар изузетно корисних, али невероватно једноставних алата за приватност. Да бисте приступили овим подешавањима, отворите мени Подешавања као и раније. У одељку Корисничка подешавања кликните на „Приватност и безбедност“.

Ова картица пружа контроле ко може да вас контактира, који садржај вам други могу послати и како Дисцорд прати и користи податке које генеришете. Можете чак и да затражите све своје податке од Дисцорд-а тако што ћете се померити надоле у ​​овом менију и изабрати „Захтевати податке“.

Кроз 2ФА, правилно управљање лозинкама и прецизна подешавања приватности и безбедности, можете да будете сигурни да је ваше Дисцорд искуство безбедно, поуздано и безбедно.