Како да откажете Зоом састанак

Могу се појавити неочекивани хитни случајеви, због чега ћете морати да откажете Зоом састанак. Немојте само остављати друге учеснике у мраку – дајте им до знања да нећете успети. Ево како да откажете Зоом састанак.

Како да откажете Зоом састанак

Отворите апликацију Зоом и изаберите картицу „Састанци“.

Ваши предстојећи састанци ће се појавити у левом окну. Изаберите ону коју желите да откажете.

Опције изабраног састанка ће се појавити са десне стране. Овде изаберите дугме „Избриши“.

Појавит ће се искачући прозор који вам говори да можете опоравити састанак у року од 7 дана са странице „Недавно избрисано“.

Само напред и кликните на дугме „Да“ да бисте потврдили брисање.

Зоом састанак ће сада бити отказан.

Етикета за отказивање генералног састанка

Хајде сада да причамо о правилном бонтону отказивања састанака. Без обзира на ком нивоу корпоративне лествице се налазите, свачије време је подједнако драгоцено и важно и треба га третирати као такво. Једноставно „Извини, не могу да стигнем. Хајде да откажемо.” у последњем тренутку се сматра крајње безобзирним — да не спомињемо да ће људи изгубити веру у вашу поузданост.

Одговорите на позиве

Сви популарни календарски системи пружају најмање ове три методе одговора: Прихвати, Одбиј или Провизорно. Одговарање на ове позиве је важно, не само да бисте могли да пратите свој распоред, већ и да би други могли да виде ко може/не може да присуствује и да на одговарајући начин припреме састанак.

  Како послати и проверити говорну пошту на Андроиду [+5 Apps]

Ево када треба да одговорите са сваким:

Прихватите: Одговорите овим само ако сте 100 посто сигурни да ћете моћи да присуствујете састанку. Једини пут када бисте икада требали отказати је ако дође до стварног хитног случаја. Људи ће разумети.
Одбијање: одговорите овим ако сте сигурни да нећете моћи да присуствујете састанку. Обавезно оставите напомену зашто нећете моћи да присуствујете. Ако је неопходно да присуствујете овом састанку, пошаљите неколико слободних термина организатору и питајте их да ли је могуће померити термин.
Провизорно: Ако сте прилично сигурни да можете успети, требало би да одговорите са Провизорним. Обавестите организатора о потенцијалном сукобу и обавезно их ажурирајте чим будете у могућности. Привремени одговори увек захтевају наставак.

Ако дође до хитног случаја, обавестите људе

Сваки добар менаџер ће разумети да се живот понекад дешава. Када се то догоди, увек је најбоље да обавестите људе чим будете у могућности, посебно ако сте један од кључних учесника састанка. Иако је и даље непријатно да изненада промените распоред, то је у реду. Опет, живот се понекад дешава.

Није увек могуће, али покушајте да обавестите организатора најмање 24 сата о вашем изненадном отказивању. Обавезно пошаљите кратко објашњење зашто одједном морате да откажете да би они знали да је то оправдан разлог.

Ажурирајте статус календара—чак и пре него што добијете позивницу

Ако знате да ћете бити заузети у одређено време у календару, само напред и блокирајте то слободно време. Затварање у среду од 14 до 17 часова јер знате да морате да одвезете баку код лекара спречиће могућност да организатору састанка морате да објашњавате зашто уопште нећете моћи да прихватите њихов позив на састанак. Видеће на вашем календару да сте заузети у то време.

  Како повезати Смите налог са Стеам-ом

Ако сте већ прихватили позив на састанак, али се нешто појавило, ажурирајте свој статус на том захтеву. Као што смо раније рекли, ако промените свој статус из Прихватам у Пробни, обавестите људе зашто.

Уопштено говорећи, само будите поштовани колико год је то могуће.