Како да откажете претплату на аутоматске текстуалне поруке

Ако имате паметни телефон, вероватно добијате обавештења СМС-ом. Сигурносни кодови ваше банке, купони из ресторана, поруке из политичких кампања — листа се наставља и наставља. Ево како да престанете да добијате нежељене аутоматизоване текстове од организације.

СМС поруке не долазе са врстом веза за „Откажи претплату“ које ћете наћи у билтенима е-поште. Често не садрже никаква упутства за одјаву. Али, чак и ако текстуална порука не садржи никаква упутства за заустављање, постоји практично универзалан начин да се одјавите.

Да бисте отказали претплату на аутоматске текстуалне поруке послате на ваш број мобилног телефона, само одговорите на текст једном од следећих речи:

ЗАУСТАВИТИ
УНСУБСЦРИБЕ
КРАЈ
ОДУСТАТИ
ПОНИШТИТИ, ОТКАЗАТИ

„Заустави“ и „Одјави се“ су најчешће команде.

Ово су прилично универзалне команде и већина аутоматизованих система ће вас одмах обавестити да сте уклоњени са листе и више неће добијати аутоматизоване поруке упозорења.

Имајте на уму да многе аутоматизоване СМС услуге деле „кратке“ бројеве са којих вам шаљу поруке. Слање поруке као што је „СТОП“ или „УНСУБСЦРИБЕ“ ће вас уклонити са листе која вам је последњи пут послала поруку са броја. Да бисте се уклонили са свих листа које деле тај број кратког кода, пошаљите ову поруку:

СТОП АЛЛ

Шта је са нежељеним текстовима?

Горњи савет функционише за легитимне листе аутоматских текстуалних порука које нуде начин да се искључите. Баш као и код нежељене е-поште, неки људи шаљу нежељене текстуалне поруке и неће престати чак ни ако лепо питате.

  8 видео алата за повратне информације за боље извештавање о грешкама

Ако вам неко ипак настави да шаље поруке и не пружи начин да откажете претплату, увек можете да блокирате текстуалне поруке са одређеног броја на иПхоне-у или Андроид-у.

Ако примате нежељене текстуалне поруке са више бројева. можете блокирати нежељене текстуалне поруке на иПхоне-у или на Андроид телефону тако што ћете инсталирати апликацију треће стране која аутоматски блокира познату листу нежељених текстуалних бројева. То је као филтер нежељене е-поште за ваше текстуалне поруке.