Како да подесите везе за апликације у Андроиду 6.0


Апликације као што су Фацебоок и Твиттер долазе са сопственим уграђеним претраживачима тако да можете да отварате везе у свом фиду без потребе да се пребаците на прегледач. Олакшава повратак на изабрани фид друштвених медија, а у последње време ове апликације побољшавају своје прегледаче у апликацијама тако да корисници имају боље искуство читања. Међутим, ништа не отвара Фацебоок везу као Фацебоок апликација, а исто се може рећи и за Твиттер везе. Андроид 6.0 чини отварање ових веза у одговарајућим апликацијама много лакшим. Можете да подесите Твиттер и Фацебоок (и скоро сваку апликацију која може да отвара везе) као подразумевану апликацију за отварање одређених веза из менија више радњи. Ова нова функција се зове Везе апликација и ево како можете да је користите.

Да бисмо објаснили како можете да поставите везу до апликације и да бисмо показали како она функционише, користићемо апликацију Твиттер као пример. Идите у апликацију Подешавања и тапните на Апликације. Додирните дугме зупчаника на траци са радњама да бисте дошли до екрана за конфигурисање апликација. Овде ћете видети опцију која се зове Везе апликације. Додирните га и идите на апликацију за коју желите да управљате везама.

Твиттер има листу основних веза са којима може да рукује; Подржани су сви они на мобилном и веб домену за твитер, они који се односе на Твиттер картице и огласи на Твитеру. Потребно је само да додирнете опцију Везе апликације овде и подесите је на „Отвори у овој апликацији“

  Како видети стара обавештења на иПхоне-у

Ефекат ове промене је када додирнете дугме Још на траци са радњама када отворите Твиттер везу, видећете опцију „Отвори на Твиттеру“. Додиром на њега шаље се веза до апликације Твиттер где можете да је прочитате.

Ако веза апликације није подешена, опција ће уместо тога гласити „Отвори са…“ и питаће вас са којом апликацијом да отворите везу. Не можете додати подржане везе. То је нешто што програмер апликације мора да дефинише што ову опцију чини ирелевантном за апликације претраживача.